Mer om LG:s OLED-TV

Här är vad vi vet om LG:s 2015-modeller hittills.
Annons
Annons
forfatter

lgoled2015lineup-2l

LG pratade sig varma om sina OLED-skärmar under dagens presskonferens på CES och nu har vi fått veta lite fler detaljer.

LG-2015-OLED-TV-lineup-img_assist-400x299
LG har sammanlagt elva OLED-modeller fördelade på åtta serier 2015. Storlekarna blir 55, 65 och 77 tum. Skärmarna är både platta och konkava. I dagsläget tycks 77-tummarna endast finnas i konkav eller böjbar version, ingen platt. Samtliga nya modeller har 4K-upplösning och vi antar att Full HD-modellen 55EC930V kommer att fasas ut.

Först ut är de redan annonserade EC970-modellerna från 2014 som har 65- respektive 77-tums 4K OLED-skärmar. De har fjolårets version av WebOS-gränssnittet och är förhoppningsvis på ingång snart.
EF9500-A_1

EF950V är kanske modellen de flesta har väntat på: en mer renodlad platt modell i 55- eller 65-tums format, med WebOS 2.0 och en ny antireflexbeläggning.

EF960V är en böjd variant av EF950V.
lgef9800-1

EF980V är en mer påkostad platt variant och är utrustad med en extern soundbar-högtalare som utvecklats i samarbete med Harman Kardon. Den har också WebOS 2.0 samt en deca-core-processor (!) som bidrar till att göra smartfunktionerna ännu snabbare.

lgeg9900
EG990V är LG:s nya toppmodell. Den har alla landvinningar som de övriga 2015-modellerna, men kan dessutom ändra form mellan platt och kurvig genom en knapptryckning på fjärrkontrollen. Storleken är 77 tum och vi kan nog räkna med att den här böjliga, motorstyrda TV:n kommer att kosta intresserade köpare en rejäl slant.

LG har inte sagt någonting om priser eller tillgänglighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.
Steen har älskat biografteknik ända sedan barndomen. Men det skulle dröja 44 år innan han förverkligade sin dröm. Men då gjorde han det i desto större stil!
Marantz, Denon och Yamaha-receivrar med HDMI 2.1 får svart skärm med den nya Xbox genom HDMI.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
Får längre räckvidd och mer plats.
Gör dig beredd på ännu snabbare trådlöst internet! Netgear Nighthawk RAXE500 är världens första router med Wi-Fi 6E.
I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Netflix har säkrat Gal Gadots nästa film.
Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.
På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?