TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG släpper OLED-TV med Star Wars-tema

The force is strong with this one...

forfatter
Publicerad 2022-05-27 - 14:17

LG:s OLED-skärmar är kända för sin fina kontrast och svärta, de är som gjorda för att återge stjärnfyllda galaxer på ett trovärdigt sätt. Så vad passar väl bättre än en OLED-TV tillägnad Star Wars-universumet?

Ja, du läste rätt, den här nya TV-modellen från LG är inget försenat aprilskämt utan snarare tänkt som en (lite sen?) hyllning till Star Wars-dagen den 4:e maj (”May the Fourth Be With You”). Den presenterades i samband med den officiella Star Wars Celebration Anaheim-mässan som startade denna vecka.

Tyvärr släpps TV:n bara i USA, och den ska bara tillverkas i en begränsad upplaga på bara 501 exemplar. Den är tydligt Star Wars-inspirerad när det gäller design, fjärrkontroll och funktioner. Och de lyckliga ägarna (samlarna?) kommer nog vilja ta väl hand om förpackningarna!

 

LG OLED C2 Star Wars limited edition
LG:s Star Wars OLED-TV ska bara byggas i 501 exemplar. (Foto: LG)

LG Star Wars OLED

Star Wars OLED-TV är baserad på den nya 2022-modellen OLED C2, som vi redan har testat med utmärkt resultat. Just den här versionen finns bara i 65 tum och har en distinkt design på TV:n och fjärrkontrollen. Bland annat pryds baksidan av TV:n med Imperiets logga.

Fjärrkontrollen är LG:s välkända pekfjärr (Magic Remote), men har Star Wars-design och -logotyp, och markören ska se ut som en ljussabel. När TV:n sätts på hör man Darth Vaders karaktäristiska andning. Användargränssnittet ska också vara inspirerat av filmerna, med ett särskilt exklusivt bildgalleri som kan visas när skärmen är i standby.

LG Star Wars remote
Fjärrkontrollen är helt klart Star Wars-inspirerad. (Foto: LG)
Läs också Bästa OLED-köpet? LG:s populära OLED-modeller i C-serien har fått en rejäl uppiffning i år. Det har gjort en bra TV ännu bättre!
LG OLED C2 Netflix F1 Drive to survive

Pris och tillgänglighet

Star Wars OLED-TV säljs uteslutande i USA och bara i 501 exemplar. Priset är okänt.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Vilken TV är bäst för gaming? En TV måste inte vara jättestor för att ge dig gåshud med film, serier och sport. De här kompakta 42-och 43-tummarna funkar lika strålande till gaming!
lbpluss
Nya ljudformat i LG TV från 2023 LG lanserar stöd för DTS-surroundljud i sina kommande TV-modeller för 2023
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
Följ Ljud & Bild