Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG släpper OLED-TV med Star Wars-tema

The force is strong with this one...

Av / 2022-05-27 - 14:17
LG släpper OLED-TV med Star Wars-tema

LG:s OLED-skärmar är kända för sin fina kontrast och svärta, de är som gjorda för att återge stjärnfyllda galaxer på ett trovärdigt sätt. Så vad passar väl bättre än en OLED-TV tillägnad Star Wars-universumet?

Ja, du läste rätt, den här nya TV-modellen från LG är inget försenat aprilskämt utan snarare tänkt som en (lite sen?) hyllning till Star Wars-dagen den 4:e maj (”May the Fourth Be With You”). Den presenterades i samband med den officiella Star Wars Celebration Anaheim-mässan som startade denna vecka.

Tyvärr släpps TV:n bara i USA, och den ska bara tillverkas i en begränsad upplaga på bara 501 exemplar. Den är tydligt Star Wars-inspirerad när det gäller design, fjärrkontroll och funktioner. Och de lyckliga ägarna (samlarna?) kommer nog vilja ta väl hand om förpackningarna!

 

LG OLED C2 Star Wars limited edition
LG:s Star Wars OLED-TV ska bara byggas i 501 exemplar. (Foto: LG)

LG Star Wars OLED

Star Wars OLED-TV är baserad på den nya 2022-modellen OLED C2, som vi redan har testat med utmärkt resultat. Just den här versionen finns bara i 65 tum och har en distinkt design på TV:n och fjärrkontrollen. Bland annat pryds baksidan av TV:n med Imperiets logga.

Fjärrkontrollen är LG:s välkända pekfjärr (Magic Remote), men har Star Wars-design och -logotyp, och markören ska se ut som en ljussabel. När TV:n sätts på hör man Darth Vaders karaktäristiska andning. Användargränssnittet ska också vara inspirerat av filmerna, med ett särskilt exklusivt bildgalleri som kan visas när skärmen är i standby.

LG Star Wars remote
Fjärrkontrollen är helt klart Star Wars-inspirerad. (Foto: LG)
Läs också Bästa OLED-köpet? LG:s populära OLED-modeller i C-serien har fått en rejäl uppiffning i år. Det har gjort en bra TV ännu bättre!

Pris och tillgänglighet

Star Wars OLED-TV säljs uteslutande i USA och bara i 501 exemplar. Priset är okänt.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

Rulla till toppen