TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG släpper OLED-TV med Star Wars-tema

The force is strong with this one...

forfatter
Publicerad 2022-05-27 - 14:17

LG:s OLED-skärmar är kända för sin fina kontrast och svärta, de är som gjorda för att återge stjärnfyllda galaxer på ett trovärdigt sätt. Så vad passar väl bättre än en OLED-TV tillägnad Star Wars-universumet?

Ja, du läste rätt, den här nya TV-modellen från LG är inget försenat aprilskämt utan snarare tänkt som en (lite sen?) hyllning till Star Wars-dagen den 4:e maj (”May the Fourth Be With You”). Den presenterades i samband med den officiella Star Wars Celebration Anaheim-mässan som startade denna vecka.

Tyvärr släpps TV:n bara i USA, och den ska bara tillverkas i en begränsad upplaga på bara 501 exemplar. Den är tydligt Star Wars-inspirerad när det gäller design, fjärrkontroll och funktioner. Och de lyckliga ägarna (samlarna?) kommer nog vilja ta väl hand om förpackningarna!

 

LG OLED C2 Star Wars limited edition
LG:s Star Wars OLED-TV ska bara byggas i 501 exemplar. (Foto: LG)

LG Star Wars OLED

Star Wars OLED-TV är baserad på den nya 2022-modellen OLED C2, som vi redan har testat med utmärkt resultat. Just den här versionen finns bara i 65 tum och har en distinkt design på TV:n och fjärrkontrollen. Bland annat pryds baksidan av TV:n med Imperiets logga.

Fjärrkontrollen är LG:s välkända pekfjärr (Magic Remote), men har Star Wars-design och -logotyp, och markören ska se ut som en ljussabel. När TV:n sätts på hör man Darth Vaders karaktäristiska andning. Användargränssnittet ska också vara inspirerat av filmerna, med ett särskilt exklusivt bildgalleri som kan visas när skärmen är i standby.

LG Star Wars remote
Fjärrkontrollen är helt klart Star Wars-inspirerad. (Foto: LG)
Läs också Bästa OLED-köpet? LG:s populära OLED-modeller i C-serien har fått en rejäl uppiffning i år. Det har gjort en bra TV ännu bättre!
LG OLED C2 Netflix F1 Drive to survive

Pris och tillgänglighet

Star Wars OLED-TV säljs uteslutande i USA och bara i 501 exemplar. Priset är okänt.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Här är Star Wars-TV:n The force is strong with this one...
Är detta Samsungs bästa TV hittills? Uppföljaren till en av förra årets bästa TV-apparater har precis gästat testrummet! Samsung QN95B har fått en rad förbättringar – men också ett par saker vi retar oss lite på.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend