Search
Generic filters

Hulu blockerar VPN-användare

Amerikas största strömmande filmtjänst stänger ute utländska tittare

Meddelandet ”den här videon är inte tillgänglig i din region” är något vi alla har mötts av. Filmtjänster som Netflix, Amazon Instant Video och Hulu känner alla av varifrån tittaren kommer. Detta för att rättigheterna de köpt att visa filmer och tv-serier bara gäller specifika länder.

Hittills har man kunnat komma runt det genom att använda VPN, Virtual Private Network. Tekniken är huvudsakligen till för att skapa en säker förbindelse så att ingen kan avlyssa trafiken. Men som en sideffekt ser det ut som att alla trafik kommer från leverantören. Om denne ligger i USA så kunde man därför komma åt tjänsterna.

Men nu har Hulu blockerat all trafik från kända amerikanska VPN-leverantörer. Försöker man så möts man av ett meddelande om att slå av VPN-förbindelsen om man vill titta.

Om det är Hulu som tröttnat på alla smygtittare eller om det är filmleverantörerna som sagt åt dem att täppa till luckan är ännu oklart.

Källa: torrenfreak.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.