Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Högtflygande TV från B&O

Bang & Olufsens nya ”budget-TV” heter BeoPlay V1 och kan hängas i taket.

Av / 2012-05-03 - 12:11
Högtflygande TV från B&O

BeoPlay är B&O:s nya produktsortiment med tonvikt på läcker design men mer överkomliga priser än man brukar förknippa med det danska märket. Tanken är nog också att locka många av Apple-fantasterna där ute.

Första produkten i serien var iPod-högtalaren Beolit 12 och nu kommer också en TV som heter V1 och en iPod-docka som heter A3.

TV-apparaten ser onekligen läcker ut. Den finns i svart och vitt och har en inbyggd ljudlimpa precis som sin mer påkostade släkting BeoVision 10. Anslutningarna är 5 HDMI-ingångar, USB-port och nätverk, plus en särskild ingång för Apple TV. Allt styrs från Bang & Olufsens egen universalfjärr Beo4.

I dagsläget finns BeoPlay V1 i 32 och 40 tum. Det bör påpekas att den större modellen har ett kraftigare ljud, med 2-tums diskant/mellanregister, 4-tums baselement och tre 32-watts ICEpower-förstärkare. 32-tummaren får nöja sig med 2,5-tums fullregisterelement. Båda storlekarna har utgångar för 5.1-surround med extra högtalare.

Sin vana trogen har B&O sett till att TV-apparaterna kan avnjutas på flera olika sätt. Den kanske mest speciella och nydanande varianten är vajerlösningen som innebär att BeoPlay hänger från taket. Det finns även anpassade fästanordningar för golv, bord och väggar.

 

Priser:

BeoPlay V1, 32 tum: 22 000 kr

BeoPlay V1, 40 tum: 26 000 kr

 

bang-olufsen.se

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

Rulla till toppen