Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Högtflygande TV från B&O

Bang & Olufsens nya ”budget-TV” heter BeoPlay V1 och kan hängas i taket.

Av / 2012-05-03 - 12:11
Högtflygande TV från B&O

BeoPlay är B&O:s nya produktsortiment med tonvikt på läcker design men mer överkomliga priser än man brukar förknippa med det danska märket. Tanken är nog också att locka många av Apple-fantasterna där ute.

Första produkten i serien var iPod-högtalaren Beolit 12 och nu kommer också en TV som heter V1 och en iPod-docka som heter A3.

TV-apparaten ser onekligen läcker ut. Den finns i svart och vitt och har en inbyggd ljudlimpa precis som sin mer påkostade släkting BeoVision 10. Anslutningarna är 5 HDMI-ingångar, USB-port och nätverk, plus en särskild ingång för Apple TV. Allt styrs från Bang & Olufsens egen universalfjärr Beo4.

I dagsläget finns BeoPlay V1 i 32 och 40 tum. Det bör påpekas att den större modellen har ett kraftigare ljud, med 2-tums diskant/mellanregister, 4-tums baselement och tre 32-watts ICEpower-förstärkare. 32-tummaren får nöja sig med 2,5-tums fullregisterelement. Båda storlekarna har utgångar för 5.1-surround med extra högtalare.

Sin vana trogen har B&O sett till att TV-apparaterna kan avnjutas på flera olika sätt. Den kanske mest speciella och nydanande varianten är vajerlösningen som innebär att BeoPlay hänger från taket. Det finns även anpassade fästanordningar för golv, bord och väggar.

 

Priser:

BeoPlay V1, 32 tum: 22 000 kr

BeoPlay V1, 40 tum: 26 000 kr

 

bang-olufsen.se

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen