TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Tung surround från Onkyo

IFA 2009: Onkyo passade på att visa sin tyngsta hemmabio. Med 9 x 200 watt och tillhörande Blu-ray-spelare.

forfatter
Publicerad 2009-09-06 - 19:52


Blu-ray-spelaren var en prototyp, men BD-SP807 påstås vara klar för butikerna strax efter jul och är en toppspecificerad spelare i ett gediget kabinett som matchar Onkyos grymmaste flerkanalsprocessor och effektförstärkare.

Effektförstärkaren MC5507 är ett monster som lämnar 9 x 200 watt och har fullständigt diskreta analoga förstärkarsteg, här finns ingen digital förstärkning någonstans.

Den ska naturligtvis helst användas tillsammans med den nya 9.2-processorn PR-SC5507, som har allt man behöver plus lite till.

Processorn har bildbehandling med HQV Reon-VX-processor för optimal uppskalning av DVD till 1080 HD-upplösning, samt Audyssey MultEQ XT, som är en avancerad krets för automatisk kalibrering och rumskorrektion av ljudet till alla kanaler.

Den stöder naturligtvis alla HD-ljudformat, Audyssey DSX samt Dolby ProLogic IIz, som ger en större surroundkänsla med hjälp av två extra högtalare som monteras i taket längst fram, samt icke att förglömmaTHX Ultra 2 Plus.

På baksidan finns balanserade in- och utgångar vilket är ganska så sällsynt för sådana här processorer, men praktiskt eftersom man kan mata effektförstärkare som står långt bort utan att riskera störningar och interferens från långa kablar.

Priserna är inte klara, men Blu-ray-spelaren kostar ungefär 10 000 kronor och effektförstärkaren och processorn hamnar någonstans mellan 20 000 och 30 000 kronor styck.
 
 

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend