TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Tung hörlur från Sennheiser

CES 2009: Tyska Sennheiser brukar ligga långt framme i utvecklingen av hörlurar. Alla som hört den svindyra Orpheus-modellen vet att Sennheiser kan det där med High End-ljud. Och nu har de gjort det igen: HD800 är deras nya toppmodell.

forfatter
Publicerad 2009-01-09 - 14:00


Bra hörlurar är ett kolossalt billigt sätt att få riktigt välljud. Ett par hörlurar för ett par tusenlappar låter ofta bättre än högtalare som kostar tio gånger så mycket. Och man kan spela musik så högt man vill, utan att plåga omgivningen.
Med HD800 tar Sennheiser definitivt steget upp i High End-klassen. Lurarna kommer att kosta ungefär 1 000 euro, alltså 10 000 kronor, vilket innebär att de hamnar i samma exklusiva skara som påkostade modeller från Denon, Grado, Stax och Ultrasone.
HD800 är en öppen konstruktion, vilket betyder att membranet inte är instängt i en egen kammare och därför ”läcker” ljud. Membranet, som är 56 mm i diameter, är placerat på en kraftfull, 42 mm stor ringmagnet som driver en 40 mm stor talspole.

Det ger HD800 ett frekvensregister på 6–41 000 Hz – som nästan är spikrakt mellan 16 och 20 000 Hz –, en impedans på 300 ohm och en känslighet på 102 dB.
Det här är med andra ord inget man driver med en iPod…
Totalvikten uppges vara 330 gram och kabeln med teflonisolerade och avskärmade, silverpläterade kopparledare är löstagbar och har en ”swiss made”, gulpläterad 6,5 mm-kontakt.
Öronkuddarna är klädda i alcantara, som är ett microfibermaterial som påminner om sämskskinn fast är mycket mjukare. De är trädda på en platslegering som kallas Leona och som är mer robust än formgjuten nylon.
Test? You Bet!

 
www.sennheiser.com
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend