Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Trådlös allt-i-ett från Naim

Trådlöst ljud verkar ha en lysande framtid. Då är det ju bra att Naim Uniti förenar trådlös överföring med en komplett stereo i behändigt format.

Av / 2009-03-20 - 13:07
Trådlös allt-i-ett från Naim


Naim Uniti påminner om allt-i-ett-hemmbion n-Vi men är en renodlad tvåkanalsanläggning som lämnar 2 x 50 watt och bjuder på ett par överraskningar.

På baksidan sitter två antennkontakter, en för FM och DAB och en för Wi-Fi. Om man har ett trådlöst nätverk kan man alltså överföra musiken från datorn till receivern, som uppför sig som om vilken ljudkälla som helst var inkopplad.

Med Wi-Fi kan man naturligtvis också lyssna på någon av alla tusentals nätradiostationer som finns – och har man inte Wi-Fi hemma så klarar sig Uniti utmärkt med en nätverkskabel ansluten på baksidan.

CD-spelaren har samma D/A-omvandlarteknik som Naims påkostade CD5x-spelare. Och inte nog med det, på fronten sitter en USB-port och en minijack-ingång, så att man kan koppla in sin MP3-spelare. Om man har en iPod kan man koppla in den på baksidan och sedan styra den från fjärrkontrollen.

Glädjande nog är Uniti utrustad med fyra digitalingångar – två koaxiala och två optiska – så att man kan koppla in digitala signalkällor som kabel-TV-dekodern, mediespelare och så vidare.

Uniti har inbyggd strömförsörjning som kan driva ett Naim RIAA-steg, om man vill koppla in en skivspelare, samt en förförstärkarutgång så att man kan bygga ut anläggningen med en kraftigare effektförstärkare.

Naim Uniti kostar 31 000 kronor och vi har redan beställt en för test, så häng med i kommande nummer av Bild & Ljud Hemma.

www.ljudtema.se
www.naim-audio.se

Naim Uniti
Audio files supported:

Internet radio (WMA, MP3 Streams, MMS)
Playlists (M3U, PLS)
MP3, AAC (up to 320 kbps, CBR/VBR)
Apple Lossless (from iPod)
Windows Media–formatted content (up to 320 kbps)
WAV, FLAC, OGG Vorbis

Power output:

50WPC into 8Ω
90WPC into 4 Ω

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen