TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Tivoli Model 10

En av Sveriges mest sålda radioapparater har fått ett syskon. Model 10 markerar att det gått tio år sedan den först Tivoli-radion kom.

forfatter
Publicerad 2010-10-08 - 05:00


Den klassiska bordsradion i trä finns överallt. Det fina ljudet och den enkla skötseln gör den till en folklig favorit, som i likhet med andra milstolpar kopieras hejdlöst – utan att någon lyckats komma i närheten av originalets kvalitet.

Kanske kommer Model 10 också att kopieras. Den markerar inte bara ett decennium med Tivoli-radioapparater, utan tar också steget in i den moderna tidsåldern. Med bakbelyst LCD-display, FM/AM-mottagning, klocka med alarm, allt i ett snyggt kabinett av trä. Radion finns också i läckra lackfärger – och till och med en jubileumsversion i aluminium.

I USA kostar Model 10 ungefär 200 dollar i monoversion, och kan kompletteras med DAB och en extra högtalare som ger stereoljud. Det finns också en iPod-docka som heter The Connector och som har samma träutförande.

www.tivoliaudio.se

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend