TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

The Black Windmill

Den legendariske regissören Don Siegel (Crime in the Streets, Excape from Alcatraz) guidar med stadig hand Sir Michael Caine genom The Black Windmill från 1974. Den före detta majoren Tarrant (Caine) jobbar nu som hemlig agent.

forfatter
Publicerad 2006-10-04 - 10:16

När hans unga son kidnappas anar han ett samband mellan kidnappningen och ett av sina uppdrag. Det visar sig dock snabbt att han inte kan räkna med någon hjälp från sin arbetsgivare, och efter ett tag inser han att han inte kan lita på någon. Terrant beslutar sig för att ta saken i egna händer och blir inom kort jagad av alla. The Black Windmill är en klassisk spionthriller med alla nödvändiga ingredienser: en spion som vill ha rättvisa, internationella förbrytare, förrädare, vapenhandlare, diamanter på villovägar och framför allt en hjälte som inte kan lita på någon. Caine är mycket bra som den hederliga spionen som bara vill ha tillbaka sin son, kosta vad det kosta vill. Rolltolkningen kan möjligen ha varit en inspirationskälla för Mel Gibsons roll i Ransom tjugo år senare. Donald Pleasence är briljant som alltid och regissör Siegel har ett fint dramaturgiskt grepp om handlingen. Filmen är inte direkt fullmatad med action, men ändå spännande hela tiden. En klassisk spionthriller som har åldrats väl. Den 32 år gamla produktionen har en förvånansvärt hög bildkvalitet, mycket beroende på en lyckad bildrestaurering. Tyvärr kan inte samma sak sägas om ljudet. Även om det är klart och helt befriat från brus så saknar det bas och har en alldeles för vass diskant. Inget extramaterial.TARegi: Don SiegelMed: Michael Caine, Donald Pleasence, Delphine Seyrig, Clive Revill, Janet SuzmanLand: UK        År: 1974    Längd: 1:32 t.FILM:Ljud:Extra:Bild:

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend