TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ansiktsmask från Razer

Razer Zephyr: Spelspecialisterna har gjort en ansiktsmask som inte bara är effektiv – den är cool också.

forfatter
Publicerad 2021-11-29 - 14:58

Det är inte över än. Om du trodde att pandemin höll på att bli under kontroll – eller kanske till och med var över – så visar de senaste veckornas siffror på smittade i Europa att vi har ropat hej för tidigt. Och nu är den nya varianten Omikron på frammarsch.

Vilket för oss till en ny och överraskande produkt från gaming-specialisten Razer. De har nämligen gjort en ansiktsmask som inte bara utlovar lika bra skydd som kirurgiska ansiktsmasker, den är dessutom så cool att man faktiskt vill ha på sig den!

Masken är gjord av genomskinlig plast och hålls på plats med gummiband. (Foto: Razer)

Razer Zephyr presenterades ursprungligen som ett designkoncept på CES-mässan i januari i år (som naturligtvis hölls i virtuell form på grund av corona). Men den togs emot så väl att Razer nu har bestämt sig för att sätta den i produktion.

Masken är gjord av rökfärgad plast vilket gör att omgivningen kan se bärarens ansiktsuttryck. Två stora runda ”gälar” och en skåra i längst ner är luftintag respektive luftutsläpp. Bakom gallren sitter N95-filter, som är filterstandarden som används i USA men även i exempelvis Tyskland. N95-filter bromsar 95 % av luftburna partiklar.

Razer Zephyr
Filtren är av typen N95 och håller i tre dagar per par. (Foto: Razer)

Ljusshow och fläktar

Så långt allt väl. Men det hade inte varit Razer om Zephyr bara var en mask. Och den skulle inte passa här på L&B heller. Razer Zephyr är full av elektronik. Det finns inbyggt RBG-ljus, som kan programmeras via mobilen. För masken har givetvis en app …

Och om du tillhör de som tycker det är svårt att andas genom en ansiktsmask (det är det inte – kirurger gör det hela dagarna), så är Zephyr grejen. Det finns inbyggda fläktar som suger in luft och förser masken med ett stilla flöde av frisk, filtrerad luft. Det betyder också att luften leds bort från toppen av masken så att glasögonen inte immar igen. Fläktarna gör dock att masken ger ifrån sig ett tyst, myggliknande surr.

Med snurrande fläktar och inbyggt RGB-ljus är Razer Zephyr cool på ett postapokalyptiskt sätt. Vilket bidrar till social distans i snabbköpet. (Foto: Razer)

Den dåliga nyheten är att intresset för cybermasken har varit så stort att Razer inte alls hänger med. Det är därför Razer Zephyr slutsåld just nu. När masken går att köpa igen så är priset på Razers hemsida 110 euro. Extra filter kostar 35 euro för 10 uppsättningar, vilket motsvarar 30 dagars användning.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Logitechs spelhörlurar har nu fått svenskt pris Logitechs trådlösa öronproppar anpassar sig till dina öron och ska vara skräddarsydda för spel.
Senaste nytt om Forza Motorsport - se den nya trailern Påstås vara den mest tekniskt avancerade racingsimulatorn någonsin - får dessutom uppslukande Dolby Atmos-surroundljud!
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
Razer siktar mot huvudet Razers nya gaming-soundbar vet var du sitter och justerar ljudet efter det för att ge en 3D-surroundupplevelse.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
Följ Ljud & Bild