Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TomTom-app avslöjar fartkontrollerna i realtid

Om du har svårt att komma ihåg hastighetsbegränsningarna så kan en Android-app varna dig för fartkameror.

Av / 2015-12-02 - 09:55
TomTom-app avslöjar fartkontrollerna i realtid

Det säkraste sättet att inte åka dit för fortkörning är att följa lagen och inte köra för fort. Tycker du däremot att det är för krångligt att hålla koll på skyltarna så kan TomTom – som är kända för sina GPS-navigatorer – hjälpa till.

TomTom Speed Camera är en gratis-app till Android som finns i 15 länder. Appen ger mycket exakta varningar om både hastighetskontroller och fartkameror, och håller dessutom koll på din genomsnittshastighet så att det är lite lättare att köra lagligt.

Varifrån får TomTom sin information? Jo, de permanenta fartkamerorna finns redan i en databas och hastighetskontrollerna rapporteras in av användarna själva. Appen kan också köras som ”overlay”, så att du kan rapportera in kameror och kontroller samtidigt som du använder andra appar – förhoppningsvis inte under tiden du kör bil!

”Redan i dag samarbetar 4,6 miljoner bilister om att rapporterar in och bekräfta hastighetskontrollernas placering i realtid – och nu kan alla med en Android-telefon vara med om att göra bilkörning till en mer avslappnad upplevelse”, säger Morten Flø Nielsen, dansk försäljningschef på TomTom.

Foto: TomTom
Foto: TomTom

Appen går att ladda ner i Holland, Italien, Spanien, Belgien, Österrike, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Portugal, Storbritannien, Frankrike, Polen, Sydafrika och Australien. Den är gratis, men räkna med att det går åt mobildata att använda alla funktioner.

Appen finns på Google Play.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen