TomTom-app avslöjar fartkontrollerna i realtid

Om du har svårt att komma ihåg hastighetsbegränsningarna så kan en Android-app varna dig för fartkameror.

Det säkraste sättet att inte åka dit för fortkörning är att följa lagen och inte köra för fort. Tycker du däremot att det är för krångligt att hålla koll på skyltarna så kan TomTom – som är kända för sina GPS-navigatorer – hjälpa till.

TomTom Speed Camera är en gratis-app till Android som finns i 15 länder. Appen ger mycket exakta varningar om både hastighetskontroller och fartkameror, och håller dessutom koll på din genomsnittshastighet så att det är lite lättare att köra lagligt.

Varifrån får TomTom sin information? Jo, de permanenta fartkamerorna finns redan i en databas och hastighetskontrollerna rapporteras in av användarna själva. Appen kan också köras som ”overlay”, så att du kan rapportera in kameror och kontroller samtidigt som du använder andra appar – förhoppningsvis inte under tiden du kör bil!

”Redan i dag samarbetar 4,6 miljoner bilister om att rapporterar in och bekräfta hastighetskontrollernas placering i realtid – och nu kan alla med en Android-telefon vara med om att göra bilkörning till en mer avslappnad upplevelse”, säger Morten Flø Nielsen, dansk försäljningschef på TomTom.

Foto: TomTom
Foto: TomTom

Appen går att ladda ner i Holland, Italien, Spanien, Belgien, Österrike, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Portugal, Storbritannien, Frankrike, Polen, Sydafrika och Australien. Den är gratis, men räkna med att det går åt mobildata att använda alla funktioner.

Appen finns på Google Play.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.