Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Slut på obegränsad Onedrive

Oförskämt nog användes den som obegränsad lagring

Skrivet av / 2015-11-05 - 14:08
Slut på obegränsad Onedrive

En av de saker vi gillade med Onedrive i vårt test av molntjänster var att Microsoft var generösa med lagringsplats. Abonnerade man på Office 365 så kunde man till och med få obegränsat med plats. Men det är det slut på nu.

I en bloggpost säger Microsoft att ett fåtal användare tog det lite väl bokstavligt. De laddade upp hela filmsamlingen på molntjänsten och kunde förbruka uppåt 75 terabyte var. Det är 14 000 gånger mer än normalanvändaren.

Därför inför man nu tak på hur mycket man får lagra. Det som förut var obegränsat blir nu maximalt 1 TB. 100 och 200 GB planerna ersätts av 50 GB i början av 2016. Då ersätts också gratistjänstens 15 GB, med ytterligare 15 GB gratis bilduppladdning, av 5 GB utan någon bonusplats.

Enligt Microsoft ska man fortsatt ha tillgång till sina filer som överstiger den nya gränsen i ytterligare 12 månader. Men sedan raderas de.

Användarna har inte varit sena med att protestera. De menar att det är fel att straffa alla användare för att några utnyttjat det. Och man kan tycka att det är märkligt att ändra på en tjänst som folk tecknat i efterhand.

onedrive.live.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen