Search
Generic filters

Örnarna anfaller

Holländsk polis går okonventionellt tillväga för att stoppa olagliga drönare

Vi människor befinner oss kanske på toppen av näringskedjan, men det gäller inte nödvändigtvis alla redskap vi använder. Flygande drönare har sina naturliga fiender i form av andra flygande skapelser. Nämligen örnar.

Dresserade örnar
Polisen i Nederländerna tränar örnar för att anfalla drönare som befinner sig illegalt i luftrummet. För hur många regler som än finns om drönare och hur de får användas så är flygmaskinerna så enkla att få tag i att de är dömda att missbrukas. Man behöver alltså en säker metod för att tvinga ner drönarna på marken. Och även om det finns metoder som blockerar radioförbindelsen till drönaren, eller kasta ett nät över den från en ännu större drönare, så riskerar båda metoderna att drönaren tappar kontrollen fullständigt och utgör en ännu större fara för omgivningen.

Undviker rotorerna
Örnarna i Nederländerna griper tag om drönaren och flyger ner med den till marken. Risken för skador undviks genom att örnens klor tar tag i drönarens kropp mellan rotorerna.

Så nu gäller det att vara på sin vakt. Nästa gång du ser en drönare i luften kan det mycket väl vara i klorna på en örn!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.