Search
Generic filters

Nu fungerar Google Maps även utan internet

Google uppdaterar Maps-appen till Android. Nu går det att använda kartorna även om man är offline.

Nokias HERE-app har kunnat det länge, men nu kommer funktionen till den betydligt populärare appen Google Maps.

I fortsättningen kommer man att kunna ladda ner ett visst område till sin Android-mobil eller -surfplatta och använda alla funktionerna i Google Maps även om man är offline. Funktionen innefattar sökning efter adresser samt navigering. Terräng- och satellitvisningen blir också tillgänglig utan internetuppkoppling.

(Foto: Tillverkare)
Så här fungerar Google Maps i offline-läge. Foto: Google

En del fördelar från online-kartorna får man dock fortfarande leva utan, skriver Google på sin officiella blogg. Till exempel kommer beräkning av hur lång tid en viss rutt tar när man navigerar via GPS inte att vara baserad på realtids-trafikinformation. I stället anges restiden som ett genomsnitt av normala trafikförhållanden.

I offline-läget kommer Google Maps att ge information om restauranger och butiker, inklusive öppettider, kontaktinformation och användarrecensioner. Men inte bilder. Det tar helt enkelt för mycket plats på mobilen, hävdar Google.

product-offroad-setup-v1-r2_optimized
Så här görs en offline-version av ett område. Foto: Google

Man kan bara ladda ner offline-versioner av Google-kartor när man har en wifi-anslutning, för att undvika stora räkningar för mobildata.

Google arbetar också med att ge offline-funktion till iOS-versionen, berättar Engadget.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.