Search
Generic filters

JBL Everest DD6600 släppt i Japan

Här är JBL:s allra tuffaste högtalare! Den nya Everest-modellen har lanserats i Japan, men vi hoppas att det dyker upp ett par i Sverige också, så småningom.

Japanerna har rent traditionellt alltid tyckt om JBL-högtalare. Under glansdagarna kom faktiskt tre av fyra högtalare som såldes i Japan från JBL! Den nya modellen Everest DD6600, som dessutom markerar JBL Japans 60-årsjubileum, har redan förbokats i flera hundra exemplar i Japan. Högtalarna använder två specialutvecklade, 15-tums baselement och ett horn där det 100 mm stora membranet är gjort av beryllium. Högtalarna går ner till 30 Hz och längst upp i registret tar en 1-tums superdiskant över vid 20 000 Hz. Känsligheten ligger på 96 dB och högtalarna sägs klara ljudtryck på över 120 dB. De två baselementen i det 110 cm breda kabinettet överlappar varandras frekvensregister, och man kan ange vilket av elementen som är placerat närmast sidoväggen, samt ställa in diskantnivån på en panel längst ned på fronten. Den japanska webbsidan ITmedia meddelar att priset på de 137 kg tunga högtalarna är 60 000 dollar per par.

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.