Search
Generic filters

Google vill visa personlig TV-reklam

Slumpmässig TV-reklam blir historia när Google med hjälp av sin kabel-TV tar reda på allt om dina mest intima TV-vanor.

Om internetjätten Google får bestämma är det snart slut på att bara slänga sig på soffan och zappa runt bland kanalerna samtidigt som man förundrar sig över vem som köper allt skräp som visas i reklampauserna.

För i framtiden är all reklam riktad direkt mot dig – och bara dig. Så räkna med lockande erbjudanden och säg farväl till att vara anonym framför dumburken.

I första vändan kommer den personliga reklamen bara att gälla TV-tittarna i Kansas City i USA. Där provkör Google ett system som håller koll på tittarnas vanor bland abonnenterna på Google Fiber, som är Googles egen fiberoptiska internetanslutning.

google_fiber1-460x259
Googles fiberbox kan ge dig annat än blixtsnabbt internet. Den kan också ge Google en personlig bild av dina TV-vanor.

När reklampausen börjar i ett program kommer Google-tittarna i Kansas att få se på reklam som är anpassad efter deras adress, typ av favoritprogram och personliga TV-vanor.

Google ser dig
Som privata internetanvändare är vi bekanta med Googles sökmotor och ett ymnighetshorn av fina och kostnadsfria tjänster. Men Google är också världsmästare på att samla in, använda och sälja vidare information om sina miljarder användare. Allt du gör när du är inloggad på ditt Google-konto registreras och hamnar i Googles mycket noggranna profil av dig. Och i framtiden kommer det att inkludera TV-reklam – åtminstone om du bor i Kansas, USA.

Källa: Adweek

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.