Google vad-för-något-Glass?

I all tysthet har Google sopat igen spåren efter Google Glass.

Som de flesta säkert kommer ihåg försökte Google för inte så länge sedan övertyga världen om att vi i framtiden skulle gå omkring med en digital monokel som försåg oss information direkt på näthinnan. Google Glass körde på som ett pilotprojekt under flera år, bland annat fick vi se hur New York-polisen testade uppfinningen.

Men sedan blev allt tyst. För ett år sedan, i januari 2015, drog Google tillbaka prototypen från marknaden. Men den ersattes inte av någon färdig version. Kanske var det priset på mer än 10 000 kronor som var dödsstöten för den personliga utgåvan av Google Glass, eller så var det kanske anklagelser om kränkningar av privatlivet eftersom glasögonen hade en videokamera och en internetuppkoppling. Eller gjorde de helt enkelt att bäraren såg för töntig ut? Under alla omständigheter släpptes det aldrig någon konsumentversion av Google Glass.

Nu har Google kompletterat bordläggningen genom att stänga sina Google Glass-relaterade konton på Twitter, Instagram och Google+.

Man kan dock fortfarande googla på Google Glass och rent formellt finns supernördprylen kvar som en professionell produkt – chefsutvecklaren för iPhone och iPod, Tony Fadell, har erbjudit sig att fortsätta utveckla glasögonen. Så vi kanske får de dem igen – någon annan dag.

Foto: Google
Foto: Google

Källa: Gizmodo

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.