Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Google vad-för-något-Glass?

I all tysthet har Google sopat igen spåren efter Google Glass.

Skrivet av / 2016-01-26 - 14:50
Google vad-för-något-Glass?

Som de flesta säkert kommer ihåg försökte Google för inte så länge sedan övertyga världen om att vi i framtiden skulle gå omkring med en digital monokel som försåg oss information direkt på näthinnan. Google Glass körde på som ett pilotprojekt under flera år, bland annat fick vi se hur New York-polisen testade uppfinningen.

Men sedan blev allt tyst. För ett år sedan, i januari 2015, drog Google tillbaka prototypen från marknaden. Men den ersattes inte av någon färdig version. Kanske var det priset på mer än 10 000 kronor som var dödsstöten för den personliga utgåvan av Google Glass, eller så var det kanske anklagelser om kränkningar av privatlivet eftersom glasögonen hade en videokamera och en internetuppkoppling. Eller gjorde de helt enkelt att bäraren såg för töntig ut? Under alla omständigheter släpptes det aldrig någon konsumentversion av Google Glass.

Nu har Google kompletterat bordläggningen genom att stänga sina Google Glass-relaterade konton på Twitter, Instagram och Google+.

Man kan dock fortfarande googla på Google Glass och rent formellt finns supernördprylen kvar som en professionell produkt – chefsutvecklaren för iPhone och iPod, Tony Fadell, har erbjudit sig att fortsätta utveckla glasögonen. Så vi kanske får de dem igen – någon annan dag.

Foto: Google
Foto: Google

Källa: Gizmodo

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Black Friday är rena mörkret!

Så här illa kan det gå! De värsta skräckhistorierna från Black Friday

Kaos för ChatGPT

Black Friday/Black Week/Black Month

Sweatshop-arbetare tränar din AI

Toyota ska massproducera solid state-batterier

Musks sarkastiska chattbot

Laser-vägar på månen?

ChatGPT ute på nätet

ChatGPT breder ut sina vingar

Nu gäller EU:s tuffa nätregler

Luna 25 kraschade på månen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen