Search
Generic filters

Google vad-för-något-Glass?

I all tysthet har Google sopat igen spåren efter Google Glass.

Som de flesta säkert kommer ihåg försökte Google för inte så länge sedan övertyga världen om att vi i framtiden skulle gå omkring med en digital monokel som försåg oss information direkt på näthinnan. Google Glass körde på som ett pilotprojekt under flera år, bland annat fick vi se hur New York-polisen testade uppfinningen.

Men sedan blev allt tyst. För ett år sedan, i januari 2015, drog Google tillbaka prototypen från marknaden. Men den ersattes inte av någon färdig version. Kanske var det priset på mer än 10 000 kronor som var dödsstöten för den personliga utgåvan av Google Glass, eller så var det kanske anklagelser om kränkningar av privatlivet eftersom glasögonen hade en videokamera och en internetuppkoppling. Eller gjorde de helt enkelt att bäraren såg för töntig ut? Under alla omständigheter släpptes det aldrig någon konsumentversion av Google Glass.

Nu har Google kompletterat bordläggningen genom att stänga sina Google Glass-relaterade konton på Twitter, Instagram och Google+.

Man kan dock fortfarande googla på Google Glass och rent formellt finns supernördprylen kvar som en professionell produkt – chefsutvecklaren för iPhone och iPod, Tony Fadell, har erbjudit sig att fortsätta utveckla glasögonen. Så vi kanske får de dem igen – någon annan dag.

Foto: Google
Foto: Google

Källa: Gizmodo

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.