Teknik

I all tysthet har Google sopat igen spåren efter Google Glass.
Annons
Annons
forfatter

Som de flesta säkert kommer ihåg försökte Google för inte så länge sedan övertyga världen om att vi i framtiden skulle gå omkring med en digital monokel som försåg oss information direkt på näthinnan. Google Glass körde på som ett pilotprojekt under flera år, bland annat fick vi se hur New York-polisen testade uppfinningen.

Men sedan blev allt tyst. För ett år sedan, i januari 2015, drog Google tillbaka prototypen från marknaden. Men den ersattes inte av någon färdig version. Kanske var det priset på mer än 10 000 kronor som var dödsstöten för den personliga utgåvan av Google Glass, eller så var det kanske anklagelser om kränkningar av privatlivet eftersom glasögonen hade en videokamera och en internetuppkoppling. Eller gjorde de helt enkelt att bäraren såg för töntig ut? Under alla omständigheter släpptes det aldrig någon konsumentversion av Google Glass.

Nu har Google kompletterat bordläggningen genom att stänga sina Google Glass-relaterade konton på Twitter, Instagram och Google+.

Man kan dock fortfarande googla på Google Glass och rent formellt finns supernördprylen kvar som en professionell produkt – chefsutvecklaren för iPhone och iPod, Tony Fadell, har erbjudit sig att fortsätta utveckla glasögonen. Så vi kanske får de dem igen – någon annan dag.

Foto: Google
Foto: Google

Källa: Gizmodo

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Läsplatta för färgglada illustrationer.
Motorola Moto G30 har 64 Mp-kamera och 90 Hz-skärm.
Galaxy A52 och Galaxy A72 får 90 Hz och skärmen på Galaxy A52 5G kommer upp i hela 120 Hz.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Efter lanseringen av STAR kan Disney+ erbjuda 300 ”nya” filmer och serier – inklusive Die Hard och Big Sky.