Elgiganten varnar för bluff

Se upp för falska erbjudanden via e-post och sms

Har du fått ett mejl eller sms där det ser ut som att du kan köpa en TV för en krona eller att du kan vinna presentkort för 5000 kronor? Gå inte på det, för det är en bluff, varnar Elgiganten.

Allt man ska behöva göra är att besvara ett par frågor och ange sina personliga uppgifter. Men Elgiganten säger att man aldrig ber kunder om den typen av uppgifter via mejl. Det är första varningsflaggan.

Den andra är de konstiga webbadresserna man använder. Även om det på skärmen ser ut som Elgiganten kan man hålla muspekaren över sådant man uppmanas klicka på (utan att klicka) och då uppenbaras den riktiga adressen i statusfältet.

Rent allmänt ska man se upp med mejl där man uppmanas klicka på bilagor eller där man sägs ha vunnit något trots att man aldrig anmält sig till någon tävling. Inget seriöst företag skickar ut slumpvisa presenter till konsumenter.

Läs mer på Elgigantens sida om bluffmail.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.