Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Dödsstjärnan av Lego!

Består av en halv miljon bitar!

Det är på Legoland i Kalifornien som man kan beskåda den enorma Dödsstjärnan från Star Wars.

Vi har redan sett trailern till ”The Force Awakens” i Lego. Nästa projekt kommer från experterna på Legoland i Kalifornien. På deras Star Wars-avdelning i Miniland finns en gigantisk Dödsstjärna.

Den väger 862 kilo och är gjord av fler än en halv miljon bitar. Rymdstationen är nästan fyra meter hög och därmed den största legomodellen på hela Miniland. För att få Dödsstjärnan på plats behövdes en gaffeltruck och hjälmförsedda byggarbetare.

Fler än 500 000 legobitar gick åt för att bygga Darth Vaders rymdstation.

Darth Vaders rymdstation är med i Star Wars Episode IV: A New Hope. Alltså den första Stjärnornas krig-filmen. Luke Skywalkers X-Wing är också med, som en hyllning till den berömda jakten i kanalerna längs Dödsstjärnans yta.

Annons

Den officiella avtäckningen görs 5 mars och inleder Legolands Star Wars Day-evenemang som äger rum 7 och 8 mars.

LEGO-land_DeathStar2

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.