Search
Generic filters

Dödsstjärnan av Lego!

Består av en halv miljon bitar!

Det är på Legoland i Kalifornien som man kan beskåda den enorma Dödsstjärnan från Star Wars.

Vi har redan sett trailern till ”The Force Awakens” i Lego. Nästa projekt kommer från experterna på Legoland i Kalifornien. På deras Star Wars-avdelning i Miniland finns en gigantisk Dödsstjärna.

Den väger 862 kilo och är gjord av fler än en halv miljon bitar. Rymdstationen är nästan fyra meter hög och därmed den största legomodellen på hela Miniland. För att få Dödsstjärnan på plats behövdes en gaffeltruck och hjälmförsedda byggarbetare.

Fler än 500 000 legobitar gick åt för att bygga Darth Vaders rymdstation.

Darth Vaders rymdstation är med i Star Wars Episode IV: A New Hope. Alltså den första Stjärnornas krig-filmen. Luke Skywalkers X-Wing är också med, som en hyllning till den berömda jakten i kanalerna längs Dödsstjärnans yta.

Den officiella avtäckningen görs 5 mars och inleder Legolands Star Wars Day-evenemang som äger rum 7 och 8 mars.

LEGO-land_DeathStar2

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.