Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Den här tvättmaskinen styrs från mobilen

Tvättmaskiner är inte speciellt coola men vi föll för Haiers app-styrda variant som är först i världen.

Av / 2015-04-28 - 15:20
Den här tvättmaskinen styrs från mobilen

De flesta av oss tycker att tvätt är en ganska så tråkig sysselsättning, men kinesiska Haier lovar att de ska göra det mycket roligare. De har tillverkat vitvaror sedan 1984 och är stora i många länder, fast inte här hos oss i Norden.

Det kan det bli ändring på snart tack vare den här unika tvättmaskinen som ska presenteras på IFA-mässan i Berlin i september.

Maskinen styrs med en app på mobilen. Och inte nog med det: den har två trummor så att man till exempel kan tvätta lakanen i den ena och barnens färgglada tröjor i den andra. Samtidigt.

Du kan starta, stoppa och hänga med i tvättprogrammet på mobilen, eftersom Haier-tvättmaskinen går att styra med en iPhone- eller Android-app.

Man doserar tvättmedel från två separata fack överst och sätter igång tvätten på pekskärmen. Sedan är det bara att hänga med på mobilskärmen och vänta tills man får ett meddelande om att tvätten är färdig. Det går också att programmera tvättningen så att båda kamrarna blir färdiga samtidigt.

Enligt Pierig Bouret på Haier i Europa är det inte bestämt när den speciella tvättmaskinen kommer till våra breddgrader.

Haier-duowash

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

Ljud & Bild
Rulla till toppen