Canon lanserar bildlagring i hemmet

Connect Station CS100 är smartare än man skulle kunna tro. Plugga in den till TV:n och titta på film och bilder när du vill.

Canons lilla lagringsenhet är helt enkelt en hårddisk med 1 TB som du kopplar direkt till TV:n. Men den är trådlös också, så att du kan överföra bilder från en kamera med wifi och NFC (automatiskt parkoppling).

Då har man alla bilderna och videofilmerna samlade på ett ställe och alla familjemedlemmar kommer åt dem från TV-skärmen. Navigeringen görs på skärmen med hjälp av fjärrkontrollen som ingår.

Connect-Station-CS100

Det går också att överföra bilderna – och videofilmerna – via USB-kabel eller genom att stoppa i minneskort. Connect Station CS100 stöder de vanligaste bildformaten, inklusive råfiler. Den går att använda som server också, så att man kan titta på bilderna på en ansluten mobil eller dator.

Bilderna går att skriva ut direkt på en Canon-skrivare som är inkopplad på samma nätverk.

Canon Connect Station CS100 dyker inte upp i butikerna förrän i juni och kostar då 2 200 kronor.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.