Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

B&O har kanske hittat en köpare

Bolaget har en ”positiv dialog” med en möjlig köpare som kan ta över hela företaget eller delar av det.

Skrivet av / 2015-11-27 - 09:48
B&O har kanske hittat en köpare

Efter flera år med röda siffror i räkenskaperna har Bang & Olufsen kanske hittat en affärspartner som kan hjälpa det 90-åriga företaget att överleva. B&O har i snart ett år letat efter en köpare eller investerare som är tillräckligt kapitalstark. Och kanske har de lyckats. B&O berättar att de just nu har en dialog med en potentiell köpare av företaget.

”Den pågående dialogen kan leda till ett erbjudande om hela eller en del av aktiekapitalet i Bang & Olufsen”, står det i ett pressmeddelande från företagets styrelseordförande, Ole G. Andersen.

Om dialogen leder till ett köp är för tidigt att säga. Något konkret bud finns inte ännu så länge. Och vem det är som är intresserad av det danska företaget avslöjas inte heller.

För bara ett par veckor sedan firade B&O sin 90-åriga födelsedag med att lansera den imponerande BeoLab 90-högtalaren. Men även om B&O befinner sig längst fram i den tekniska utvecklingen så är de i stort behov av pengar. Det senaste årsbokslutet visade på en genomsnittlig förlust på 1,6 miljoner danska kronor om dagen. Bara en miljardförsäljning av bilstereoavdelningen till Harman räddade siffrorna. I mars avskedade B&O 125 anställda för att spara pengar.

Källa: Finans.dk

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen