Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Technics SA-C600 nätverksreceiver

Här behöver du bara lägga till ett par bra högtalare.

Av / 2022-01-07 - 11:15
Technics SA-C600 nätverksreceiver

Hos Technics har de upptäckt att de har ett hål i sortimentet som nya SA-C600 ska täppa till. Det är nämligen en allsidig nätverksspelare, med inbyggd CD-spelare och skivspelaringång för MM-pickup.

Tanken är att spelaren ska fungera som ljudkälla och förstärkare för ett par högtalare, eller sättas in i en anläggning som saknar streaming.

SA-C600 har även FM-, DAB- och internetradio och med hjälp av Chromecast kan man enkelt streama från Spotify eller Tidal, samt koppla ihop Technics SA-C600 med andra enheter för trådlös streaming i flera rum.

En inbyggd digital förstärkare på 2 x 60 watt (mätt i 4 ohm) räcker fint för ett par små högtalare så länge de inte är alltför tungdrivna – alltså helst över 86 dB – och det går att koppla in en subwoofer utgången på baksidan för att få fylligare bas om man har små högtalare.

CD-spelaren på toppen är samma som vi har sett i Technics C70 Mk2. Även SA-C600 har naturligtvis Technics Space Tune som optimerar ljudet och JENO Engine som minimerar digitalt brus.

SA-C600 har dessutom en också optisk ljudingång som växlar insignal automatiskt när den känner av en källa. Den saknar dock HDMI och AirPlay 2.

Technics-spelaren kommer till butikerna redan i februari.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Technics SA-C600 nätverksreceiver”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen