TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

T+A K2M med trådlöst ljud

Tyska T+A har tappat tråden... Här är en allt-i-ett-anläggning som överför musiken trådlöst.

forfatter
Publicerad 2009-04-03 - 09:59


Modellerna i T+A:s K-serie har alltid kombinerat radio, CD/DVD och förstärkare i en enda låda – så kallade DVD-receivrar.

2007 testade vi K1-modellen med gott resultat och nu är efterföljaren K2M klar. Den finns också i en version som bara heter K2, som saknar stödet för trådlös överföring.

I övrigt är de likadana och kan användas som ett nav i en stereoanläggning, men också överföra ljudet till en annan zon i huset – till exempel köket. Effekten ligger på 5 x 150 watt i 4 ohm – eller 95 watt per kanal i 8 ohm. Enheten kan också användas med fronthögtalare, en centerhögtalare och en aktiv subbas för att skapa ett så kallat virtuellt hemmabiosystem utan bakhögtalare.

K2M har en mottagare för överföring ljud från PC eller Mac via ett trådlöst nätverk, och tack vare USB-portarna på fram- och baksidan är det enkelt att koppla in MP3-spelare och andra externa enheter.  

DVD-spelaren i K2M skalar upp video till HD-upplösning (1080p, samma som Blu-ray), som sedan överförs via HDMI-kontakten på baksidan.

Priser:
K2M: 38 000 kr
K2: 33 000 kr

www.audioconcept.se
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend