Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Stoppa trådlös dansk design i örat

BeoPlay H5 är de första trådlösa in-ear-lurarna från B&O Play.

Av / 2016-06-30 - 10:55
Stoppa trådlös dansk design i örat

B&O Play har redan flera läckra hörlurar i sortimentet – bland annat den trådlösa BeoPlay H8 – men nu kommer den första trådlösa in-ear-modellen. Enligt pressmeddelandet har BeoPlay H5 ”utvecklats för musikälskare med en aktiv livsstil och formgetts av Jakob Wagner, en av Skandinaviens ledande designer”.

Användaren kan välja mellan en rad förinställda ljudprofiler som optimerar ljudet för exempelvis träning, transport, podcaster eller avkoppling. Allt styrs från BeoPlay-appen (finns till iPhone, Apple Watch och Android) och det går också att justera ljudbilden och göra inställningar via appens ToneTouch-gränssnitt.

Foto: B&O Play
Foto: B&O Play

H5 har en magnet i varje öronsnäcka så att de kan kopplas ihop och bäras runt halsen. Kabeln mellan snäckorna har en yta i flätad textil som gör att den känns behaglig mot huden, och under det en gummiyta som hindrar smuts och svett från att förstöra den känsliga elektroniken.

Hörlurarnas hölje är gjort av strukturerat gummi och polymer för att stå emot svett och fukt, och på varje hörlur sitter en platta i diamantslipad och polerad aluminium.

Foto: B&O Play
Foto: B&O Play

BeoPlay H5 har 6,4 mm dynamiska element, en liten elektromagnetisk sensor och ett Bluetooth 4.2-chip med digital ljudbehandling. Beoplay H5 har ett laddningsbart batteri på 100 mAh som håller i upp till fem timmar.

Foto: B&O Play
Foto: B&O Play

Sju öronproppar
När man använder in-ear-hörlurar är passformen viktig för ljud- och basåtergivningen. Därför ingår sju olika par öronproppar till BeoPlay H5. Tre olika storlekar av skumproppen Comply Sport och fyra vanliga silikonproppar. Öronsnäckorna har SweatGuard-membran, som hindrar svett och smuts från att tränga in i ljudingången.

Det ingår tre olika storlekar på öronproppar av den värmekänsliga Comply Sport-typen som andas. Foto: B&O Play

Pris och tillgänglighet
BeoPlay H5 säljs kompletta med laddare och bärpåse och finns i färgerna svart och Dusty Rose. Båda färgerna finns på www.beoplay.com/H5, i Bang & Olufsens butiker och hos utvalda återförsäljare från och med i dag.

BeoPlay H5 kostar 2 500 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen