Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Spotify tar bort tidsgränsen

Nu finns det inte längre någon gräns för hur länge du kan lyssna på musik gratis.

Av / 2014-01-19 - 12:20
Spotify tar bort tidsgränsen

I Skandinavien har man bara kunnat lyssna på Spotify-musik i två och en halv timme per vecka, alltså tio timmar i månaden, och man har bara kunnat lyssna på samma låt max fem gånger. De första sex månaderna har man dock haft mer generösa regler.

I andra länder som USA, Australien, Hong Kong och Singapore har det däremot inte funnits några begränsningar för gratismusiken. Och nu kommer samma regler till Sverige.

Fast reklamen slipper man inte undan, och det går fortfarande inte att spara musik på mobilen och lyssna på den när man är offline. Vill man ha det får man skaffa Premium-abonnemang, vilket kostar 99 kronor i månaden. Då får man dessutom högre ljudkvalitet (320 kbit/s Ogg Vorbis).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen