TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Spegelreflex för nybörjaren

EOS 1000D är ett riktigt intressant släpp från Canon som hoppas på att kunna håva in fler trogna användare genom att släppa ett riktigt billigt kamerahus.

forfatter
Publicerad 2008-06-10 - 12:51


Tanken är god ur ett affärsmässigt perspektiv. Ett modernt men billigt kamerahus ger nyblivna fotografer chansen att lägga mer pengar på tillbehör som passar och när det är dags för uppgradering av själva kameran om några år sitter man där med extrautrustning som passar just Canon.
Därmed inte sagt att det inte är helt rätt tänkt även för användarna. Vi är de första som förordar att man inte alltid måste köpa det senaste och att man som nybliven fotograf tjänar mer på att ha ett gäng olika objektiv att välja mellan istället för ett svindyrt kamerahus. Det ökar helt enkelt ens fotografiska möjligheter och därmed görs hobbyn roligare.
EOS 1000D använder samma bildbehandlingsprocessor som den dyrare kusinen EOS 450D och för den delen även som kamerorna i Canons proffsserie. Bildkvaliteten kan alltså förväntas bli riktigt hög. Vad gäller upplösning är det 10,1 Mp som gäller istället för 12,2 Mp som EOS 450D har men det känns som en försumbar skillnad för en aspirerande fotograf. Kvar finns även den automatiska rengöringen av sensorn. Kameran är Canons lättaste spegelreflex hittills och väger blott 450 gram.

Det man tappar i övrigt mot den dyrare versionen är att autofokussystemet enbart använder sig av sju punkter istället för nio och att skärmen är lite mindre. Trots det finns möjligheten till Live View, det vill säga att kunna använda skärmen som sökare – precis som på kompaktkameror – något som kan vara till stor hjälp vid fotografering i obekväma vinklar.
Pris för kameran blir:
Enbart kamerahus: 5 800 kronor inklusive moms
Kamerahus + 18-55mm IS objektiv:  6 800 kronor inklusive moms
 
• 10,1 megapixels CMOS-sensor
• EOS inbyggda rengöringssystem
• 7-punkts autofokussystem
• Upp till 3 bilder per sekund
• 2,5" LCD-skärm med direktvisningsläge (Live View)
• DIGIC III bildprocessor
• Kompatibel med minneskorten SD och SDHC
 
www.canon.se
 

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend