TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Spännande spinn

Iriver visar upp sin nya mediespelare Iriver Spinn och även om vi inte är sålda direkt ser det ut som en spelare med potential.

forfatter
Publicerad 2008-09-02 - 14:38

Spelaren ser fin ut och likaså är skärmen en skönhet – 3,2 tums AMOLED-skärm som bör dra mindre batteri än en vanlig LCD-skärm men och också ge en fin, stark bild. Sådant är alltid svårt att avgöra i en mässmonter men vi gillade det vi såg.
Den stora grejen med Iriver Spinn är trots allt användargränssnittet. Spelaren styrs genom en kombination av ett snurrhjul på höger sida och den tryckkänsliga skärmen. Det ser häftigt ut och här och tidvis var det också häftigt att använda. Vår invändning är att det inte kändes helt självklart när man skulle använda skärmen och när snurrhjulet räckte. Och eftersom snurrhjulet snurras horisontellt men trycks ned vertikalt för att göra val måste man ändra stödet med handen hela tiden. Summan av det hela är att det känns enklast att kontrollera Iriver Spinn med två händer och även då måste man ändå byta grepp ibland. Kanske har Iriver gjort ett kontrollsystem som är mer spexigt och nyskapande än smidigt. Det är också mycket möjligt att man snabbt kommer in i det när man får leka mer med spelaren så räkna inte ut den än!
Batteritiden för musik ska ligga på 25 timmar och spelaren klarar av att spela upp mp3, wma, wmv, ogg och mpeg-4. Lagringsplatsen är halvdann och spelaren går att få med 4, 8 eller 16 GB flashminne. Inbyggt finns även DAB-radio och Bluetooth.
 
iriver.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend