TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Spana in den här omvandlaren

Audioquest DragonFly är en USB-DAC som är lika liten som ett USB-minne. Och har inbyggd hörlursförstärkare.

forfatter
Publicerad 2012-05-04 - 13:15

Dragonfly är München-mässans största och minsta nyhet på samma gång. Den lilla USB-stickan har allt inbyggt på ett litet kretskort. Där sitter en 24 bit/96 kHz-omvandlare (asynkron, om någon undrar) som själv listar ut om du har kopplat in ett par hörlurar eller en vanlig minijack-ljudkabel.

Dragonfly kan med andra ord användas som DAC till ett par aktiva högtalare, leverera ljud till förstärkaren via linjeingång, eller driva de flesta hörlurar med lätthet

En lysdiod talar om vilken samplingsfrekvens som används genom att ändra färg. Vitt ljus betyder till exempel 96 kHz och blått vanlig 44,1 kHz.

En kort demo med en MacBook och ett par AKG K272HD-hörlurar var imponerande. Helt vanliga iTunes-filer från datorns hörlursuttag lät tunna, tama och livlösa. Genom Dragonfly kom basen fram bättre, klangen blev fylligare och dynamiken fick mer liv.

Det verkar alltså lovande för den lilla miniomvandlaren, som ska finnas i butikerna i sommar och då kostar gissningsvis 2 500 kronor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend