TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony Xperia Pro som kameraskärm

HDMI-ingången ger telefonen unika funktioner.

Du har knappt sett det förut. Och nej, det är inte en Atomos-inspelare eller en kameraskärm på bilderna, utan en mobiltelefon ansluten till kameran.

Sony Xperia Pro kan fungera som en kameraskärm eftersom den har en HDMI-ingång på sidan. Då får du en 6,5-tums 4K HDR OLED-skärm i 21: 9-format med stöd för BT.2020-färgutrymme.

Med den kan fotografer använda mobiltelefonen som en bildskärm, men också som en inspelare så att du kan spara allt på mobiltelefonen. Och inte nog med det, med inbyggt 5G kan du streama inspelningar och skicka stillbilder över mobilnätet med en snabbare anslutning.

Sony-fotografer kommer känna igen sig i menystrukturen, som är väldigt lik den som finns på en Sony a7r IV till exempel.

Xperia Pro har naturligtvis egna inbyggda kameror, en 16 mm ultravidvinkel, 24 mm vidvinkel och 70 mm tele – förutom en ToF-djupkamera.

Den kan också spela in video i 21: 9-format, med 4K HDR, även i slowmotion med 24p, 30p, 60p eller 120fps.

Sony-mobilen har också ett creator mode som stöder Sonys arbetsflöde för videoproffs, kallat CineAlta, och den har också en kalibrerad D65-vitpunkt anpassad till Sonys professionella färgskärmar.

Sony Xperia Pro säljs hos utvalda e-handlare från mitten av maj 2021 för närmare 25 000 kronor.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.