Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sony lanserar trådlösa Blu-ray-spelare

IFA 2009: Med inbyggt Wi-Fi kan Sonys nya BD-spelare koppla upp sig på ett trådlöst nätverk och få tillgång till filmmaterial via BD-Live.

Skrivet av / 2009-09-03 - 11:24
Sony lanserar trådlösa Blu-ray-spelare

 
BDP-S760
BDP-S760
De två nya BD-spelarna heter BDP-S560 och BDP-S760. De är klara för trådlös nätverksanslutning via Wireless-N och stöder Wi-Fi Protected Setup (WPS) för säker anslutning till nätverket.

Båda spelarna stöder BD-Live som gör det möjligt att titta på material från internet. Då kan man roa sig med extramaterial som bortklippta scener och filmtrailers, och ladda ner spel till flatskärmen. Fördelen med trådlös anslutning är uppenbar: man slipper dra sladdar. Allt som behövs för att BD-Live ska fungera är ett 1 GB-minneskort som pluggas in direkt i spelaren.

Spelarna stöder också DLNA som gör det möjligt att titta på bilder från husets PC på TV:n, allt via den trådlösa nätverksanslutningen.
blank
BDP-S560
BDP-S560 och BDP-S760 är relativt lika, men den större modellen S760 har HD Reality Enhancer som sägs ge en ren och flimmerfri bild, Super Bit Mapping som ska ge ännu finare färger, samt fjärrkontroll med lysande knappar. Den har även Multi-channel Headphone Surround som ska ge surroundupplevelser med vanliga hörlurar – något vi är skeptiska till, men ser fram emot att få testa.

BDP-S560 kostar 4 200 kronor och BDP-S760 5 500 kronor. Båda kommer i oktober.

www.sony.se
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se
Rulla till toppen