TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Sony Alpha 450

En ny Sony-spegelreflex är på väg ut i butikerna. Alpha 450 har 14,2 megapixlar och är avsedd för amatörer som är redo för sin första spegelreflex.

forfatter
Publicerad 2010-01-05 - 16:14


A450 saknar autofokus på skärmsökaren (live-view) och filmar inte video, men med en hastighet på upp till 7 bilder per sekund (5 med full AF, 7 med förfokuserat motiv) och manuell fokus i live-view har kameran ändå tilltalande specifikationer.

Den nya kameran har hög batterikapacitet (1050 bilder på en laddning enligt CIPA-standard) och inbyggd bildstabilisator i kamerahuset.

Skärmen på baksidan kan inte vridas som på A550 och den billigare nykomlingen har en 2,6-tums skärm, till skillnad från A550:s 3-tummare.

A450 kostar ungefär 8 000 kronor och ersätter antagligen A230. Av den nya designen att döma verkar Sony ha förbättrat greppet och placeringen av knappar om man jämför med Sonys minsta spegelreflexmodell.

Bilderna lagras på SDHC eller Memory Stick PRO Duo /PRO HG Duo. Kameran kan användas med batterigrepp (se bild ovan) och visa bilderna på en TV med hjälp av mini-HDMI-kontakten.

Sony A450 förväntas dyka upp i butikerna under februari

www.sony.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend