Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Wiz expanderar från lampor till hemsäkerhet

Wiz kombinerar sina smarta lampors rörelsedetektering med en övervakningskamera för ökad hemsäkerhet på semestern.

Av / 2023-05-12 - 11:33
Wiz expanderar från lampor till hemsäkerhet

Wiz ägs av Signify, precis som Philips Hue, som förvirrande nog också ägnar sig åt smart belysning. Men nu diversifierar de sortimenten vilket gör det enklare att välja vad man ska satsa på.

Wiz har redan rörelsedetektorer som de använder för att tända lampor när man kommer in i rummet. De har även den spännande tekniken SpaceSense där de använder störningar i Wifi-signalen för att lista ut att en person rör sig i hemmet. Nu bygger de vidare på detta.

Foto: Wiz

Indoor Wi-fi Camera

De satsar nu på hemsäkerhet och lanserar sin första produkt inom segmentet, Indoor Wi-fi Camera. Appen utökas från belysning till nya funktioner för övervakning. Nu kan du få en notifiering när någon rör sig i ditt hem fast det borde vara tomt. Du kan då öppna appen, slå på belysningen och starta kameran för att se vad som hänt.

Men det första steget i hemsäkerhet är avskräckning och där får systemet den nya funktionen närvarosimulering. Den tänder och släcker lampor när du är borta så att det ser ut som att någon är hemma.

I appen finns rutiner som Tillfälligt borta, och Semester. I det senare läget aktiveras maximal säkerhet rörelsedetektorer, simuleringen av att man är hemma, avskräckande blinkande lampor och notifieringar till mobilen.

Belysning spelar en otroligt viktig roll för att vi ska känna oss trygga i våra egna hem. Med hjälp av vår expertis inom belysning har WiZ tagit fram den första helt integrerade smarta hemövervakningslösningen som kombinerar funktionerna hos smarta lampor som känner av närvaro med SpaceSense och kameror på ett enkelt och smidigt sätt, säger Danny Lousberg, Head of Software Product Management WiZ

Smart utan prenumeration

Kameran har mörkerseende och tvåvägskommunikation så att du kan prata med den som kameran upptäckt, till exempel kattvakten. Kameran är smart så att den kan skilja på personer och husdjur. Mikrofonen används även för att upptäcka höga ljud när du är borta, som ett fönster som krossas.

Vad vi gillar med kameran är att den har ett inbyggt minneskort för att lagra dina inspelningar. Det finns även en molntjänst som man kan ladda upp videor till, men det är inget måste. Man måste inte heller prenumerera på någon tjänst för att smarta funktioner som igenkänning av personer ska fungera. Något som många konkurrenter kräver.

Systemet är kompatibelt med Google Home och Amazon Alexa, däremot tyvärr inte med Apple Homekit.

Foto: Wiz

Pris och tillgänglighet

Har du redan Wiz-lampor kan du komplettera med en kamera under slutet av maj för 950 kronor.

Annars kan du köpa ett startpaket med lampor och kameran, samt 1 års prenumeration på molntjänsterna och extrafunktioner. Det kommer i mitten av juni för 1 680 kronor.

Läs också:

WiZ

Hues billiga kusin

Den största konkurrenten till Philips Hue är överraskande nog systerbolaget WiZ.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Rulla till toppen