Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Skaffa dig ett hälsolabb hemma

Att hålla koll på sin hälsa för att få ett så bra och kvalitativt liv som möjligt är viktigt. Men det är inte alltid man tar sig tid att gå till läkaren för att kolla upp den allmänna statusen. Om man inte verkligen känner sig sjuk såklart.

Av / 2023-01-15 - 09:50
Skaffa dig ett hälsolabb hemma

I samband med läkarbesök får du nästan alltid lämna urinprov. Skälet till detta är att urinen, med över 3 000 metaboliter, är ett utomordentligt sätt att mäta och bedöma din hälsa.

Efter fyra års utveckling presenterar nu Withings U-Scan. En plattform för biomarköranalys i hemmet som gör att du kan mäta urinen själv i en trygg och integritetssäker miljö, direkt i ditt eget badrum. Ett hälsolabb i miniatyr, hygieniskt placerat i toalettstolen.

Den uppladdningsbara U-Scan-läsaren är 90 mm i diameter och ser ut som en sten. Ett hälsolabb i miniatyr, hygieniskt placerat i toalettstolen. (Foto: Withings)

U-Scan är utvecklad som en mångsidig komplex plattform bestående av en uppladdningsbar läsare som ser ut som en sten. Stenen, med dess utbytbara analyspatroner, är framtagen för att bedöma specifika biomarkörer utan behov av extern provtagning eller remsor.

U-Scan-läsaren är konstruerad för att skilja på extern vätska och urin samt automatiskt selektera prover för analys. När en termisk sensor detekterar urin aktiveras en pump som startar urinprovets resa i en mikroflödeskrets. Efter insamlingen injiceras urinprovet i en testkapsel där en optisk modul läser av den kemiska reaktionen. Vid slutet av varje mätning återgår kretsen till viloläge och den återstående vätskan spolas genom ett avloppsutlopp. Systemet rengörs därefter vid varje spolning.

En stream ID-funktion gör det möjligt för U-Scan att skilja mellan olika användare.

”Funktionen hos U-Scan, att genomföra daglig urinanalys i hemmet, kommer möjliggöra för WITHINGS att uppdraget att hjälpa konsumenter att fullt utnyttja hälsodata från urinen till en helt ny nivå. Det är en av de mest spännande och komplexa produkter vi någonsin har lanserat. Vi börjar den här resan med U-Scan Cycle Sync och Nutri Balance och ser fram emot att löpande presentera fler patroner och även medicinska tillämpningar av den här tekniken”, säger Mathieu Letombe, WITHINGS vd.

I den medföljande Withings-appen kan du se resultat, få praktiska insikter och vägledning utformade för att hjälpa dig som användare att bygga upp vanor som förbättrar välbefinnandet.

Inledningsvis lanseras U-Scan i Europa tillsammans med två konsumenthälsopatroner: U-Scan Cycle Sync som ger kvinnor möjlighet att månadsvis följa menstruationscykeln samt U-Scan Nutri Balance, som ger användaren en detaljerad metabolisk guide till vätskebalans och näring. I framtiden planeras flera medicinska versioner.

Tillgänglighet och pris

U-Scan kommer finnas tillgänglig i Europa från andra kvartalet 2023, då med konsumenthälsopatronerna Cycle Synk och Nutri Balance. Användare kommer då att kunna köpa ett U-Scan startpaket för 499,95 EUR som inkluderar U-Scan-läsaren och en patron som ger 3 månaders testning. Mer information på Withings.com

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Rulla till toppen