Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Steambox – elektrisk matlåda med ånga

Steambox är en uppladdningsbar, elektrisk matlåda som använder ånga för att värma din lunch.

Av / 2023-08-01 - 10:00
Steambox – elektrisk matlåda med ånga

Holländska företaget Steambox presenterade, efter tre års utveckling, sin första produkt – Steambox – på CES i Las Vegas i januari i år och nu finns den att köpa i Nordamerika och Europa.

Steambox anges vara världens första elektriska lunchlåda som använder ånga, och fungerar som en portabel ångugn som kan värma upp till tre måltider på en laddning.

Man lägger helt enkelt sin måltid i Steambox matbehållare, som kan diskas i diskmaskin, och placerar den i Steambox samt fyller på den lilla vattenbehållaren. När man börjar bli hungrig tillsätter man vattnet på värmeelementet och ställer in timern. Beroende på typ av mat, och starttemperatur, tar det 15-20 minuter att värma upp maten med hjälp av ånga. Det finns också en tillhörande app, med vilken man kan styra enheten samt få tillgång till recept.

Steambox-1 Steambox-2 Steambox-3 Steambox-4
<
>
Steambox. Foto Steambox.

Jämfört med konventionell uppvärmning eller mikrovågsugn gör ångning att maten smakar bättre, samtidigt som fler näringsämnen bevaras under uppvärmningsprocessen, anger företaget.

– Vi har sett ökad frihet och flexibilitet i så många branscher. Nu är det dags för Steambox att göra samma sak för livsmedelsindustrin, säger Amit Jaura, Steambox VD.

Steambox är designad för att värma upp redan tillagad mat, men det går även att laga vissa typer av mat i den (till exempel grönsaker). Företaget rekommenderar dock inte att man lagar rått kött, kyckling eller fisk med Steambox.

Man kan också värma upp frysta måltider med Steambox, men det tar då längre tid än 15-20 minuter.

Steambox har effekten 120 W och en laddning ger cirka 45 min ångning (motsvarande två till tre måltider). Produktens mått är 27 x 16,5 x 9 cm (matbehållaren rymmer 0,75 l) och vikten är 1,99 kg.

Pris och tillgänglighet

Steambox finns att köpa nu på företagets hemsida www.steam-box.com för 2 943 SEK, och företaget planerar bredare distribution i Q3 i år.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen