Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ställ in temperatur istället för värmenivå på hällen

Med Siemens nya induktionshällar med fryingSensor Pro kan man välja en exakt temperatur på hällen, istället för att reglera effekten via nivåer.

Av / 2023-09-26 - 14:53
Ställ in temperatur istället för värmenivå på hällen

I en ugn ställer man in hur många grader man önskar för tillagning, men på en häll väljer man en effektnivå istället. Men Siemens nya serie induktionshällar med fryingSensor Pro gör det möjligt att välja mellan 11 temperaturnivåer mellan 70° och 220° på induktionshällen, för att lättare kontrollera värmen under tillagningen.

Matlagningstekniker som sautering, ångning, smältning och fritering blir i och med detta enklare att hantera, menar Siemens, som dessutom lanserar nya flexPans – kokkärl gjorda för att passa de flexibla flexInduction-kokzonerna exakt.

De nya hällarna har även förbättrad användarvänlighet i och med ett nytt touchSlider-gränssnitt, där endast en smal linje är synlig på hällen och alla reglage aktiveras när man startar spisen, meddelar Siemens.

Spishällarna känner automatiskt av när man placerar sina kokkärl på dem och tack vare flexZones anpassas matlagningszonerna efter storleken på pannor och kastruller. Om en kastrull är större än en zon aktiveras automatiskt en andra zon och kombinerar de två, för att göra matlagningen snabbare och mer intuitiv.

Pausknapp & favoritknapp

En annan nyhet är pausknappen. Genom att trycka på den tar man bort värmen från de aktiva zonerna under en viss tid (max 10 minuter), för att sedan snabbt återgå till tidigare inställningar genom att trycka på samma knapp en andra gång.

Det finns också en favoritknapp, som kan användas för att lagra funktioner eller aktivera andra nätverksanslutna apparater utanför köket. Den kan till exempel starta en favoritspellista, slå på förvärmning av maten eller skicka meddelande till familjen om att middagen är klar, via Home Connect-appen.

Pris och tillgänglighet

Siemens nya serie induktionshällar med fryingSensor Pro innehåller 19 olika modeller, och en del av dem lanserades i september medan övriga kommer lanseras senare i höst, berättar Kristiina Pakarinen, Brand manager, Siemens Home Appliances.

Två modeller som redan lanserats är 80 cm breda EX875HYC1M och 60 cm breda EX675HYC1M, som kostar 15 495 SEK respektive 13 995 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Rulla till toppen