TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Smart hjälpreda för hemmaodlaren

Njut av färska nyplockade grönsaker året runt tack vare smart appstyrd inomhusträdgård.

forfatter
Publicerad 2022-05-13 - 07:46

Smarta lösningar för smarta hem. Nu är den ännu enklare att bli självförsörjande på grönsaker, året om, även om du inte har trädgård.

Inga gröna fingrar?

Är du inte född med gröna fingrar är sannolikheten stor att du kan lyckas ändå eftersom systemet, i alla fall på pappret, verkar otroligt enkelt.

 1. Sätt i växtkapslarna.
 2. Tillsätt vatten. Vattentanken på Smart Garden 9 rymmer 4 liter och sägs räcka i en månad.
 3. Koppla in i eluttaget.
 4. Ladda ned appen Click & Grow
Click & Grow
Med appen Click & Grow blir odlandet ännu enklare. (Foto från tillverkare)

Smart Garden 9 Pro lägger alltså till appkontrollen Click & Grow för växtbelysningen samt touchkontroll ovanpå ljusrampen. I appen kan du ställa in schema för belysningen så dina växter får tillräckligt med ljus för att växa men så att ljuset inte stör dig tillexempel sent på kvällen eller nattetid.

Växtkapslarna som ingår sägs vara biologiskt nedbrytbara och innehåller inga skadliga kemikalier vilket betyder att du kan förse både dig och dina nära och kära med ekologiskt odlade grönsaker med gott samvete.

Den nya Smart Garden 9 Pro erbjuder:

 • App-kontrollerade ljusfunktioner och ljusschema
 • Automatisk vattning
 • Perfekt ljus tack vare pro-grow-lampor
 • Perfekt anpassad näringsämnen och syre för friska rötter
 • Odla 365 dagar om året
 • Tips för att bli en växtexpert
 • Välj bland 50+ färdiga kapslar eller använd dina egna frön
 • Kommer med 9 växtkapslar: 3x tomat, 3x basilika, 3x sallat

Smart Garden 9 Pro finns tillgänglig nu och kostar 2 999 kronor.

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det populära dörrlåset blir äntligen smart Inget kodlås är lika populärt som Yale Doorman. Nu kan du enkelt göra det smart med apphantering.
WiZ radarövervakar ditt vardagsrum Med en programuppdatering får smartljustillverkaren WiZ sina Wi-Fi-lampor att fungera som rörelsesensorer!
Prisvärd och kraftfull En självtömmande dammsugare med moppfunktion till rimligt pris – verkar som om hösten är räddad.
Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Massor av Smart Home-nyheter på IFA 2022 Ambilight för Gaming PC, ett smart kassaskåp och en ny möjlighet att spara pengar på strömförbrukningen var bland nyheterna när Smart Home League bjöd in till en presskonferens på årets IFA-mässa.
Följ Ljud & Bild