Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Siemens integrerade kylfrysar i storlek XL & XXL

De senaste åren har fristående kyl och frys ökat i storlek, anger Siemens, som nu lanserar integrerade kylfrysar med större volymer.

Av / 2023-10-01 - 09:00
Siemens integrerade kylfrysar i storlek XL & XXL

Två tydliga trender som ökat efterfrågan på större kylskåp är att storhandla och att ha mer färsk frukt och grönsaker hemma, berättar Siemens, som nu lanserar kombinerade kyl och frysprodukter med höjden 193,5 cm (istället för standardhöjden 178 cm) för inbyggnad i en nisch som är antingen 75 eller 55 cm bred.

Modellen XXL är 70,8 cm bred och har 45 procent större volym än ett standardskåp, medan modellen XL i standardbredden 55 cm har 11 procent större volym än ett standardskåp, enligt Siemens.

Vi är stolta över att kunna lansera de nya inbyggda kyl-frysprodukterna XL och XXL i norra Europa redan nu (1/9 – 2023). Vi har samarbetat med flera kökstillverkare som idag kan erbjuda lämplig inbyggnadslösning för större vitvaror. Vi rekommenderar att den som vill ha nya Siemens XXL med större volym inbyggt i sitt nya kök, kontaktar sin köksåterförsäljare för att se över möjligheterna”, säger Johannes Rogert, produktansvarig på Siemens Hushållsapparater.

Siemens meddelar att de nya kylfrysarna har rejält tilltagna lådor för frukt och grönsaker, med hyperFresh-system med justerbar luftfuktighet, och i ett separat fack med en temperatur nära 0°C ska fisk och kött hålla sig fräscht länge. Frysdelen har noFrost (automatisk avfrostning) och i XXL iQ500-serien finns freezerLight som lyser upp frysområdet för bättre överblick.

Pris och tillgänglighet

XXL-kylfrysen KB96NSDD0 (Energiklass D) ingår i iQ500-serien och har 284 liter kyl plus 98 liter frys. Priset är cirka 28 000 SEK.

XL-kylfrysarna KI96NSFD0 (Energiklass D), KI96NVFD0 (Energiklass D) och KI96NNSE0 (Energiklass E) ingår i iQ300-serien och har 215 liter kyl plus 75 liter frys. Priset är cirka 19 000 SEK.

Läs också Banbrytande kyl och frys från Electrolux I höst lanserar Electrolux en ny kyl och frys med Cooling 360°-teknologi och innerväggar tillverkade av 70 procent återvunnen plast.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen