Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Osynlig trådlös laddning

Företaget Freepower visade på Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) i Las Vegas, USA, den 27-29 februari upp sin senaste lösning, FreePower for Countertop, som förvandlar vilken yta som helst till en trådlös laddare.

Av / 2024-03-03 - 10:00
Osynlig trådlös laddning

FreePower for Countertop är specialbyggd för att göra det enkelt för designers, arkitekter, byggare och showroomägare att lägga till trådlös laddning till sina lösningar för stenbänkskivor.

Med mycket synliga projekt inom bil- och konsumentelektronikbranschen fick vi förfrågningar från designers och byggare om att bädda in vår teknik i bänkskivor och bordsskivor, såväl som butiks- och hotellrum. Vi visste att det var möjligt, men också att det skulle kräva en del arbete. Att sömlöst bädda in teknik i sten är inte något konsumenter eller tillverkare skulle kunna göra på egen hand, det krävde att vi utvecklade helt nya verktygsprocesser som perfektionerades under en lång rad iterationer, men vi fick det gjort. Vi kan inte vänta med att arbeta med designgemenskapen för att få ut denna eleganta teknik på marknaden”, säger Jake Slatnick, VD och grundare av FreePower.

Hur fungerar det?

För att bibehålla en slät, elegant och oavbruten bänkskiva designas FreePower in i själva stenen. Bortsett från dess proprietära gloria finns det ingen indikation på att en trådlös laddare ligger precis under ytan. Halon indikerar laddningszonen, kontrollerad av en app där användare kan anpassa färgerna, från subtilt vitt till flerfärgat ”partyläge”. Den kan dämpas helt och sedan återaktiveras med en funktion som heter ”Wave to Wake” – man viftar helt enkelt med en smartphone över laddningszonen och den tänds för att vägleda placeringen.

FreePower for Countertop är mjukvaruuppgraderingsbar, vilket ska säkerställa att investeringen som görs i denna inbäddade teknik kan pågå i flera år när smartphones och andra enheter fortsätter att utvecklas.

FreePower-for-Countertop1 FreePower-for-Countertop2 FreePower-for-Countertop3 FreePower-for-Countertop4 FreePower-for-Countertop5 FreePower-for-Countertop6
<
>
FreePower for Countertop. Foto: Freepower

Om FreePower

Under 2017 tog FreePower de första stegen mot att återuppfinna en teknik som inte alltid levt upp till förväntningarna: trådlös laddning. Idag har företaget fler än 230 patent för sitt system, som utvecklats internt. Efter år av perfektion av tekniken lanserade de andra generationens FreePower med Tesla 2023, följt av senaste innovationen: FreePower for Countertop.

Mer info: https://www.freepower.io

Ikea-Sjomarke1 Ikea-Sjomarke2 Ikea-Sjomarke3
<
>
Ikea Sjömärke. Foto: Ikea

Ett alternativ från Ikea

Ett ännu så länge befintligt alternativ till Freepowers lösning är Ikeas trådlösa laddare Sjömärke, som monteras dold under en bordsskiva eller ett hyllplan. Sjömärke fungerar, enligt Ikea, genom alla material – utom metall – i tjockleken 8-22 mm.

Sjömärke är Qi-certifierad och kompatibel med alla Qi-certifierade mobiler och annan utrustning.

Ikea Sjömärke utgår inom kort, men finns idag att inhandla på närmaste Ikea-varuhus för 399 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen