Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya husdjurs-produkter från Xiaomi

Snart kommer två nya smart hem-produkter från Xiaomi till Sverige, och den här gången är målgruppen hushållets fyrbenta vänner.

Av / 2022-08-31 - 18:11
Nya husdjurs-produkter från Xiaomi

Xiaomi Smart Pet Feeder är en av de två första husdjursprodukterna som kommer till Sverige. Det är en automatisk matskål som främst är för katter och hundar. Foderautomaten rymmer upp till 3,6 liter mat, motsvarande 1,8 kilo torrfoder – vilket räcker för att mata en mindre katt eller hund i 20 dagar.

Om du skulle ha otur att få strömavbrott kan den också köras på AA-batterier som reserv, försäkrar tillverkaren.

Det automatiska munstycket portionerar mat i den inbyggda skålen, med flera olika matningsinställningar, som kan ändras från Xiaomis Home-app. Där kan du ändra fördelningen av mat, hålla reda på när du ska fylla på mer mat och ställa in vilken tid och med vilka tidsintervaller det ska matas.

xiaomi petfeeder
(Foto: Xiaomi)

Vattenskål med rinnande vatten

Den andra produkten som Xiaomi lanserar för husdjur är Xiaomi Smart Pet Fountain, som är en vattenskål med rinnande vatten. Den kan rymma upp till två liter vatten, vilket motsvarar behovet hos en fullvuxen katt i 4–7 dagar. Genom appen kan man övervaka vattnets status.

Produkterna kommer att säljas i Sverige hösten 2022. Lokala priser kommer att meddelas i samband med säljstarten, säger Xiaomi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen