Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny smart elektrisk tandborste guidar din tandborstning

Oral-B iO10 använder artificiell intelligens för att vägleda dig i realtid när du borstar tänderna. På så sätt ska du kunna undvika att missa områden i munnen.

Av / 2022-10-14 - 13:50
Ny smart elektrisk tandborste guidar din tandborstning

Ju sämre du är på att borsta tänderna, desto mer pengar måste du att spendera hos tandhygienisten på tandrengöring eller hos tandläkaren när du fått karies.

Men med den nya smarta eltandborsten Oral-B iO10 får du hjälp av artificiell intelligens att borsta tänderna bättre. Förhoppningsvis kan du då undvika de dyraste besöken hos tandläkaren.

Den största nyheten i detta avseende är iOSense, tandborstens magnetiska laddare som samtidigt fungerar som ett nav och guidar dig i realtid om hur, var och när du ska borsta dina tänder för optimal rengöring.

Sex ljusfält på laddaren representerar olika zoner i munnen och går från blått till vitt när du är klar med att borsta respektive borstzon. När alla lampor är vita har du borstat alla områden tillräckligt länge.

Oral-B iO10
En liten smiley på tandborstens skärm visar dig när du har borstat tänderna korrekt och tillräckligt länge. (Foto: Oral-B)

Om du borstar för hårt tänds iOSense med röd färg så att du vet att du måste ta det lite lugnare.

Oral-B erbjuder också en app som håller reda på dina mål och kan ge feedback efter varje borstning, samt spara borsthistorik.

Oral-B iO10 finns att köpa nu. Rekommenderat pris är 4 499 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen