TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Netatmos smarta videodörrklocka stöder nu även Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri

Netatmo Smart Video Doorbell har haft stöd för Apple HomeKit ända sedan lanseringen.

Stödet blir möjligt via en mjukvaruuppdatering som rullas ut till alla Netatmos smarta videodörrklockor gratis och automatiskt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med hjälp av Google-assistenten och ett enkelt röstkommando (”Hey Google, visa dörrklockan”) till en smarthögtalare som Google Nest Hub eller Google Nest Mini kan användaren exempelvis se vad som händer utanför dörren.

När brevbäraren ringer kan du se det på avstånd och släppa in personen, även om du inte är hemma. Du behöver bara ett smart dörrlås också. (Foto: Netatmo)

Användaren får också ett meddelande direkt när någon ringer på dörrklockan och kan sedan enkelt prata med besökaren via en smarthögtalare.

Dörrklockorna stöder Amazon Alexa och Apple Siri på samma sätt.

Alla funktioner i Netatmos smarta dörrklockor är gratis. Det krävs inga abonnemang och inga extra avgifter krävs för att använda kamerorna eller för att få tillgång till privata data.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.