Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Luftkyld stavmixer från Bosch, med keramisk koppling

Bosch senaste stavmixer ErgoMaster Serie 6 är först med luftkyld motor och keramisk koppling mellan motor och mixerfot.

Av / 2023-06-01 - 09:00
Luftkyld stavmixer från Bosch, med keramisk koppling

Stavmixern är en flexibel köksprodukt, som sedan den lanserades på 1950-talet utvecklats på flera sätt – den har fått vassare knivar och starkare motorer samt försetts med fler tillbehör, och en del modeller har blivit av med sladden.

Söker man på stavmixer på Pricerunner eller Prisjakt dyker fler än 500 produkter upp på skärmen, men bockar man i rutan ”sladdlös” får man ungefär ett dussin träffar. Det utvecklas med andra ord fortsatt nya produkter med sladd, och senaste exemplet är Bosch ErgoMaster Serie 6, som i början av året lanserades som den första stavmixern på marknaden utrustad med en luftkyld motor (vilket ska minska risken för överhettning) och keramisk koppling mellan motor och mixerfot (vilket ska ge längre hållbarhet än plast).

Bosch ErgoMaster Serie 6 med diverse tillbehör. (Foto: Bosch)

ErgoMaster Serie 6 är försedd med funktioner som till exempel steglös hastighetsinställning som justeras genom hur hårt man trycker på den stora av/på-knappen samt integrerat barnlås. En innovativ produkt, med effekt på upp till 1200 W – och en sladd för att ansluta den till vägguttaget.

– Oavsett om du mixar, vispar, hackar, skivar, river eller tärnar så är det viktigt att stavmixern underlättar din matlagning och att resultatet blir riktigt bra. Du ska även kunna lita på prestandan. I ErgoMaster Serie 6 är kopplingsförbindelsen mellan motorenheten och mixerfoten tillverkad av ett slitstarkt keramiskt material. Den överför motorkraften till bladen utan slitage – till skillnad från en stavmixer med plastdelar, säger Johan Stendin, Category Manager på Bosch.

Den nya stavmixern från Bosch är även försedd med ett nytt knivsystem som ska säkerställa ett samspel mellan Flow Booster-mixerfoten och en kniv med fyra vassa blad, för att garantera ett optimalt flöde av ingredienser och låg sugkraft.

Pris och tillgänglighet

Bosch ErgoMaster Serie 6 finns tillgänglig nu och kostar från 1 590 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Rulla till toppen