Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Liebherrs senaste GrandCru-tillskott för vinentusiaster

Den välkända, tyska tillverkaren av kyl- och fryslösningar, Liebherr, har presenterat sitt senaste tillskott till GrandCru-serien: WPbli5231 - ett nytt vinförvaringsskåp för 229 vinflaskor.

Skrivet av / 2023-07-12 - 16:00
Liebherrs senaste GrandCru-tillskott för vinentusiaster

Med fokus på stabilitet, fuktkontroll, UV-skydd, luktförebyggande och stöttålighet ska Liebherrs GrandCru vinkällare garantera att varje flaska behåller sin unika och autentiska smak, precis som i en traditionell vinkällare.

Skåpen finns i två versioner: GrandCru och GrandCru Selection, båda med en svart exteriör. Invändigt har de en kombination av höj- och sänkbara trähyllor och grafitgrå metall- eller rostfria bakpaneler.

Läs också Kylfrys med franska dörrar och vinkyl Ifjol lanserade Siemens french door kyl och frys, och nu har de tagit ytterligare ett steg och lanserat en modell med inbyggd vinkyl.

GrandCru vinskåpen använder lågvibrerande kompressorer och för modeller med glasdörrar används trippelbelagt anti-UV-glas för att skydda vinerna från skadliga ljusstrålar, anger företaget, och berättar att för att upprätthålla en konstant temperatur använder TempProtect Plus två sensorer för att kontinuerligt mäta och kontrollera temperaturen. Det elektroniska styrsystemet anges garantera exakt temperaturhållning mellan +5°C och +20°C, och justeras via pekskärm.

Vinskåpets inställningar justeras via pekskärmen. Foto: Liebherr

Luftfuktigheten viktig

Förutom vibrationer, ljus och temperaturkontroll är luftfuktigheten en kritisk faktor vid vinlagring. Det säkerställer att korken förblir intakt, vilket bevarar vinets tätning och kvalitet över tiden. Liebherrs HumiditySelect-funktion tillåter användare att ställa in luftfuktigheten på två olika nivåer, vilket gör att skåpen kan avfukta eller fukta efter behov.

GrandCru Selection-modellerna är dessutom utrustade med HumidityControl, vilket ger ännu mer exakta luftfuktighetsinställningar inom ett område på 50 % till 80 % RH, med kontinuerlig fuktighetsvisning. Enheten meddelar användaren om luftfuktigheten faller under 50 % RH. För att säkerställa att oönskade lukter inte påverkar vinet skall aktivt kolfiltren i vinförvaringsskåpen bytas ut var sjätte månad.

Pris och tillgänglighet

I Liebherrs GrandCru-serie finns nu 12 modeller, med en kapacitet att lagra från 12 till 324 vinflaskor. WPbli5231, som rymmer 229 vinflaskor och har måtten 188,4 x 59,7 x 76,3 cm, är tillgängligt nu och priset är 33 999 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen