Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG:s luftvärmepump med dubbla vingar

LG presenterar en ny luftvärmepump kallad Dualcool, med dubbla vingar, där det nedre luftutsläppet kan stängas av för ett mjukare luftflöde.

Av / 2024-03-08 - 11:32
LG:s luftvärmepump med dubbla vingar

LG:s nya Dualcool-luftvärmepump är försedd med dubbla luftutsläpp – det ena riktat nedåt i rummet medan det andra är riktat svagt uppåt för att skicka luften mot taket och ner längs väggarna.

Den dubbla utloppsstrukturen ska ge snabb och optimerad temperaturkontroll och skonsamt, indirekt luftflöde som inte får användarna att känna sig kyliga, medan Dual Inverter-kompressorn ska säkerställa att luftkonditioneringen fungerar tillförlitligt under alla årstider.

Soft Air-funktionen, som LG berättar att de tagit fram som svar på konsumenters feedback, innebär att den nedre vingen stängs så att luft endast släpps ut genom det framåtvända utloppet, vilket innebär att istället för att riktas direkt mot rummet rör sig luftflödet från taket ner längs väggarna, för en mjukare kylupplevelse.

Luftflödesräckvidden anges till 22 meter, vilket är en ökning med 22 procent jämfört med tidigare modeller. Human Detection Sensor innebär att Dualcool känner av avståndet mellan luftkonditioneringen och personer i rummet, och ändrar luftflödesläge (direkt eller indirekt) därefter.

Proaktivt energisparande

LG Dualcool har energiklass A+++, och användare kan spara energi genom att ställa in elanvändningsmål med kW Manager, som via LG:s ThinQ-app gör det möjligt att övervaka energiförbrukningen i realtid och användaren kan få en varning om målet som satts upp har överskridits. Genom att regelbundet övervaka elanvändningen och analysera driftinformation kan kW Manager bestämma de mest energieffektiva driftinställningarna för en mängd olika scenarier, anger LG.

Human Detecting Sensor ställer dessutom automatiskt luftkonditioneringen i energisparläge om ingen upptäcks i rummet. Samtidigt kan funktionen för att upptäcka öppet fönster också förhindra energislöseri och aktivera energisparläge om temperaturen i rummet plötsligt stiger eller sjunker (Dualcool kan givetvis både värma och kyla).

Vår senaste LG Dualcool-luftkonditionering för bostäder är designad för att ge optimal inomhuskomfort under alla årstider”, säger James Lee, chef för Air Solution Business Unit hos LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

Pris och tillgänglighet

LG:s nya Dualcool kommer premiärvisas på MCE 2024 (en av Europas största mässor för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering) i Milano, Italien, den 12-15 mars. Produkten kommer att lanseras i Italien, samt en del andra EU-länder, i april. Huruvida den kommer till Norden och vad den kommer kosta vet vi i skrivande stund inte.

LG har idag ingen aktiv försäljning av luftkonditionering i Norden, men för ungefär tio år sedan var de relativt framgångsrika med sin Nordic Prestige-modell, som bland annat utsågs till den bästa luftvärmepump som Energimyndigheten i Sverige någonsin testat.

Läs också Elsmart värmepumpskontroll Med Tado Heat Pump Connector blir din värmepump smart och håller koll på elräkningen
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen