Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Intelligent övervakning i 2K

D-Links nya övervakningskameror för hemmet har 2K-upplösning och artificiell intelligens.

Av / 2022-12-24 - 10:00
Intelligent övervakning i 2K

Övervakningskameror är en av de mest populära produktgrupperna inom Smart Home, och av goda skäl. Eftersom de små kameraögonen kan hålla ett öga på huset medan vi är borta – eller bara inte håller så bra koll.

D-Link, mest kända för sina nätverksprodukter, har just lanserat två nya Wi-Fi-övervakningskameror för inomhus- och utomhusbruk med rimlig upplösning till ett pris som borde vara tillgänglig för de flesta.

D-Link DCS-8350LH kan övervaka hemmet inomhus med 2K-video. (Foto: D-Link)

Båda kamerorna har 2K QHD-upplösning som är 4 gånger högre än standard HD-upplösning, vilket bör säkerställa användbara bilder dygnet runt. Extra viktigt under vintersäsongen är det integrerade mörkerseendet, som enligt D-Link når upp till 7 meter, även i beckmörker.

De nya kamerorna använder artificiell intelligens (AI) för att känna igen rörelser och ljud, så att kamerorna bara reagerar på relevanta situationer. Eftersom intelligensen är integrerad i kamerorna är detekteringen snabbare och även prenumerationsfri.

D-Link DCS-8620LH är avsedd för utomhusbruk. (Foto: D-link)

Med den inbyggda mikrofonen och högtalaren i båda modellerna kan användare prata med familjemedlemmar (eller personer som inte borde vara framför kameran i vardagsrummet) medan de tittar på dem på skärmen. DCS-8620LH:s högtalare fungerar också som en hög siren med en volym på 90 dB.

Inomhusmodellen DCS-8350LH kostar 699 kronor, medan utomhuskameran DCS-8620LH kostar 899 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

Rulla till toppen