Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2023: Samsung Food ska leverera personliga recept

Ny allt-i-ett-app för att söka, spara och dela recept, planera måltider och laga mat.

Av / 2023-08-31 - 17:42
IFA 2023: Samsung Food ska leverera personliga recept

Samsung fokuserar på det smarta hemmet på årets stora elektronikmässa i Berlin, IFA 2023. Företagets SmartThings-ekosystem har i skrivande stund 285 miljoner registrerade användare och det är koreanernas uttalade mål att användarna ska få fler funktioner och uppkopplingsmöjligheter.

Inte minst i köket när det kommer till matlagning. Därför har företaget idag lanserat appen Samsung Food, som är en allt-i-ett-app för att till exempel söka, spara och dela recept samt för att planera måltider och laga mat.

Samsung Food finns på åtta språk i 104 länder, så man kan fatta rätt beslut om mat, välmående och matlagning, som det koreanska företaget skriver i ett pressmeddelande.

Kort sagt innehåller Samsung Food fler än 160 000 matrecept, varav de allra flesta har lagts till av appens användare. Recepten är sökbara utifrån kriterier som ingredienser, måltidstyp, tillagningstid och näringsvärde, och appen erbjuder även ett stort antal användargrupper (som ’Let’s do Brunch’, ’Chinese Cuisine’, ’Vegan Friendly’ och så vidare) där användare delar med sig av nya recept, kommentarer och bilder på mat.

Samsung Food
I slutet av året kommer Samsung Food att använda Food AI för att leverera personliga recept som speglar användarens kostbehov, som att konvertera ett recept till en vegansk version med bara några klick, lovar Samsung. (Foto: Peter Gotschalk)

Dessutom erbjuder appen en planeringsfunktion som låter dig välja recept för veckans alla dagar och sedan sätta ihop en inköpslista med alla ingredienser du behöver till rätterna.

Har du Samsung-produkter i ditt kök kan Samsung Food skicka det valda receptet, till exempel till din Bespoke-ugn, som sedan vet rätt tid och temperatur för den rätt du förbereder.

Screenshot_20230831_153737_Samsung-Food-scaled Screenshot_20230831_153754_Samsung-Food-scaled Screenshot_20230831_153805_Samsung-Food-scaled Screenshot_20230831_153827_Samsung-Food-scaled Screenshot_20230831_153838_Samsung-Food-scaled Screenshot_20230831_153846_Samsung-Food-scaled
<
>
Samsung Food. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Samsung Food är tillgänglig idag, både i Apples App Store, Google Play och givetvis Samsung Galaxy Store, och senare i år kommer fler AI-baserade smarta funktioner att läggas till i appen, lovar Samsung.

Inklusive möjligheten att anpassa ett befintligt recept efter sina personliga preferenser. Därmed kommer man att kunna välja att göra en rätt vegansk eller nyttigare, och då anpassar Samsung Food ingredienserna. I början av 2024 kommer man att kunna använda ’Vision AI’ för att ta en bild på en viss maträtt och sedan serveras ett recept så att man kan tillaga exakt den rätt som visas på bilden. På samma sätt kommer AI-tekniken också att kunna använda bilder tagna vid måltider för att kontrollera näringsinformation och känna igen ingredienser.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Rulla till toppen