Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2022: Nu kan svenskarna köpa smart och miljövänlig minidiskmaskin

Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.

Av / 2022-09-04 - 23:20
IFA 2022: Nu kan svenskarna köpa smart och miljövänlig minidiskmaskin

Är det verkligen sant att en minidiskmaskin använder fem gånger mindre vatten än att diska för hand? Detta hävdar det franska företaget Daan Tech som ligger bakom Bob, som företaget visade upp på IFA 2022 i Berlin.

DaanTech Bob
Med sin inbyggda vattentank är Bob inte bara lämplig för små lägenheter eller personer med höga krav, utan kan också användas i skåpbilar, husbilar, arbetsplatser och båtar. (Foto: Peter Gotschalk)

Minidiskmaskinen mäter bara 49 x 49 x 34 cm och finns i 12 olika färger. Den klarar av den dagliga diskningen för två personer på bara 20 minuter och förbrukar 2,9 liter vatten.  Dessutom är Bob tillverkad av 85% återvunnen plast, så det är bland de mest hållbara diskmaskinerna på marknaden, hävdar Daan Tech.

I videon nedan kan de se Daan Techs VD, Antoine Fichet, demonstrera Bob samt den helt nya miniugnen Joe för Ljud & Bilds journalist.

Pris och tillgänglighet

Bob finns tillgänglig nu och kostar från 3 999 kronor. Den kan beställas från Daan Techs webbplats.

DaanTech Joe
Joe är en multifunktionell apparat – med integrerad mikrovågsugn, grillugn, airfryer och ångugn – allt i ett, så att du i framtiden kan spara miljön genom att bara använda en apparat istället för många olika. (Foto: Peter Gotschalk)

Den multifunktionella miniugnen Joe visades för allmänheten för första gången på IFA 2022 och kommer inte att finnas på marknaden förrän 2023.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Rulla till toppen