Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2022: Nu kan svenskarna köpa smart och miljövänlig minidiskmaskin

Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.

Skrivet av / 2022-09-04 - 23:20
IFA 2022: Nu kan svenskarna köpa smart och miljövänlig minidiskmaskin

Är det verkligen sant att en minidiskmaskin använder fem gånger mindre vatten än att diska för hand? Detta hävdar det franska företaget Daan Tech som ligger bakom Bob, som företaget visade upp på IFA 2022 i Berlin.

DaanTech Bob
Med sin inbyggda vattentank är Bob inte bara lämplig för små lägenheter eller personer med höga krav, utan kan också användas i skåpbilar, husbilar, arbetsplatser och båtar. (Foto: Peter Gotschalk)

Minidiskmaskinen mäter bara 49 x 49 x 34 cm och finns i 12 olika färger. Den klarar av den dagliga diskningen för två personer på bara 20 minuter och förbrukar 2,9 liter vatten.  Dessutom är Bob tillverkad av 85% återvunnen plast, så det är bland de mest hållbara diskmaskinerna på marknaden, hävdar Daan Tech.

I videon nedan kan de se Daan Techs VD, Antoine Fichet, demonstrera Bob samt den helt nya miniugnen Joe för Ljud & Bilds journalist.

Pris och tillgänglighet

Bob finns tillgänglig nu och kostar från 3 999 kronor. Den kan beställas från Daan Techs webbplats.

DaanTech Joe
Joe är en multifunktionell apparat – med integrerad mikrovågsugn, grillugn, airfryer och ångugn – allt i ett, så att du i framtiden kan spara miljön genom att bara använda en apparat istället för många olika. (Foto: Peter Gotschalk)

Den multifunktionella miniugnen Joe visades för allmänheten för första gången på IFA 2022 och kommer inte att finnas på marknaden förrän 2023.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Färgglad espressomaskin från Smeg

Bättre och billigare säkerhetskameror

Siemens temperaturreglerade hällar

Miele Aerium fräschar upp dina kläder

Smart finskt hem

Inget Meet på Google Nest

Rulla till toppen