TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

IFA 2022: Nu kan svenskarna köpa smart och miljövänlig minidiskmaskin

Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.

forfatter
Publicerad 2022-09-04 - 23:20

Är det verkligen sant att en minidiskmaskin använder fem gånger mindre vatten än att diska för hand? Detta hävdar det franska företaget Daan Tech som ligger bakom Bob, som företaget visade upp på IFA 2022 i Berlin.

DaanTech Bob
Med sin inbyggda vattentank är Bob inte bara lämplig för små lägenheter eller personer med höga krav, utan kan också användas i skåpbilar, husbilar, arbetsplatser och båtar. (Foto: Peter Gotschalk)

Minidiskmaskinen mäter bara 49 x 49 x 34 cm och finns i 12 olika färger. Den klarar av den dagliga diskningen för två personer på bara 20 minuter och förbrukar 2,9 liter vatten.  Dessutom är Bob tillverkad av 85% återvunnen plast, så det är bland de mest hållbara diskmaskinerna på marknaden, hävdar Daan Tech.

I videon nedan kan de se Daan Techs VD, Antoine Fichet, demonstrera Bob samt den helt nya miniugnen Joe för Ljud & Bilds journalist.

Pris och tillgänglighet

Bob finns tillgänglig nu och kostar från 3 999 kronor. Den kan beställas från Daan Techs webbplats.

DaanTech Joe
Joe är en multifunktionell apparat – med integrerad mikrovågsugn, grillugn, airfryer och ångugn – allt i ett, så att du i framtiden kan spara miljön genom att bara använda en apparat istället för många olika. (Foto: Peter Gotschalk)

Den multifunktionella miniugnen Joe visades för allmänheten för första gången på IFA 2022 och kommer inte att finnas på marknaden förrän 2023.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det populära dörrlåset blir äntligen smart Inget kodlås är lika populärt som Yale Doorman. Nu kan du enkelt göra det smart med apphantering.
WiZ radarövervakar ditt vardagsrum Med en programuppdatering får smartljustillverkaren WiZ sina Wi-Fi-lampor att fungera som rörelsesensorer!
Prisvärd och kraftfull En självtömmande dammsugare med moppfunktion till rimligt pris – verkar som om hösten är räddad.
Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Massor av Smart Home-nyheter på IFA 2022 Ambilight för Gaming PC, ett smart kassaskåp och en ny möjlighet att spara pengar på strömförbrukningen var bland nyheterna när Smart Home League bjöd in till en presskonferens på årets IFA-mässa.
Följ Ljud & Bild