Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Blivit för mycket av det goda?

Håll koll på vikt och hälsa med Body Scan

Av / 2022-12-22 - 11:37
Blivit för mycket av det goda?

Att byxorna har en tendens att krympa under julen känner nog många av oss igen… En prinskorv här och en köttbulle där. Och oavsett vad man tycker om svärmor så kan man ju bara inte motstå hennes jansons frestelse. För att inte tala om alla godsaker på gottebordet.

Hälsostationen Body Scan från Withings kan på ett enkelt sätt hjälpa dig hålla koll på din vikt och allmänhälsa utan att du behöver uppsöka läkare.

Body Scan ser ut som en vanlig våg men är försedd med ett speciellt handtag som du håller i med båda händerna när du väger dig. (Foto från tillverkaren).

Body Scan har en plattform av härdat glas och ser ut som en vanlig våg. Men är försedd med ett speciellt handtag som du håller i med båda händerna när du väger dig. Plattformen har fyra viktsensorer och 15 ITO-elektroder. Förutom att du kan se din vikt på den högupplösta 3,2-tums LCD-färgskärmen analyserar vågen bland annat din kroppssammansättning tillsammans med visceralt fett (bukfett). Body Scan kan även läsa av enskilda kroppsdelar så som bål, armar och ben.

Vågen analyserar också användarens elektrodermala aktivitet (EDA) tillsammans med hjärthälsa med en, enlig pressmeddelandet, aldrig tidigare uppmätt precision. Även mätning av ett 6-avlednings-EKG, stående hjärtfrekvens, pulsvågshastighet och vaskulär (blodkärlens) ålder görs. Funktionen för 6-avdelnings-EKG har ännu inte fått medicinskt CE-godkännande men samtliga vågar som köps innan godkännandet är klart kommer uppdateras med funktionen.

Body Scan ger en daglig översikt av din hälsa vilket gör att du kan påverka din egen hälsa i en positiv riktning. Vågen kan också bland annat detektera nervkomplikationer som uppstår vid diabetes typ-2, förmaksflimmer samt störningar i hjärtrytmen som kan leda till blodpropp och stroke.

Hälsostationen Body Scan. (Foto från tillverkaren)

Hälsostationen drivs av ett uppladdningsbart batteri som sägs räcka upp till ett år beroende på hur flitig du är med användandet såklart.

Health+

Utöver omfattande hälsoanalys ger Body Scan användaren tillgång till rådgivning, kliniska specialister och personliga, holistiska hälsoplaner. För att få tillgång till detta, och få ut det bästa av din våg, behöver du prenumerera på Withings hälsoapp Health+. Här finns program som tagits fram tillsammans med specialister inom kardiovaskulär, neurologisk och metabolisk medicin, med syfte att hjälpa dig som användare att uppnå dina hälsomål. Appen sammanställer värdefull statistik baserat på välkända mätvärden och ger dig möjlighet till kontakt med medicinska specialister för råd och konsultation baserat på hälsodata försedd i realtid.

Enligt uppgift inkluderar de personliga hälsoplanerna ämnen som kost, sömn, träning och stresshantering och kommer även att erbjuda en mängd information som motiverar till beteende- och livsstilsförändringar vilket kan förbättra resultatet och bidra till att användaren uppnår sina hälsomål.

Tillgänglighet och pris:

Smakar det så kostar det! Body Scan kostar 4 295 kronor och då ingår det tre kostnadsfria månader med appen Health+. Du kan sedan välja hur du vill betala din prenumeration på appen, antingen 9,95 EUR/månad eller 99,95 EUR för 12 månader.

Å andra sidan blir det mindre pengar över i plånboken att köpa godsaker för – inget ont som inte har något gott med sig!

Body Scan finns nu tillgänglig i WITHINGS store

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

Rulla till toppen