TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ecovacs lanserar Deebot X1 Omni

Kommer bl.a. med röststyrning.

forfatter
Publicerad 2022-01-24 - 09:10

Den nya robotdammsugaren är – enligt tillverkaren Ecovacs – en intelligent och helautomatisk allt-i-ett-dammsugare och golvrengöring och är designad av det välrenommerade danska designföretaget Jacob Jensen Design.

Städroboten kan givetvis ta bort damm och smuts, men den kan också rengöra och torka sina egna golvmoppar och i tillägg fylla på med rent moppvatten under rengöringen. Dessutom kommer den med senaste Deebot Yiko, en unik NLP-teknologi (natural language processing) som uppges acceptera och utföra röstkommandon utan användning av en extern smart enhet.

Själva rengöringen utförs med två roterande moppar och höghastighetsrengöring vid 180 rpm. Nedåtriktat tryck avlägsnar de mest envisa fläckarna.

Läs också Robotdammsugaren som inte har lärt sig att städa Ecovacs Deebot T9+ är kanske den bästa och smartaste robotdammsugaren på marknaden. Men bara på papperet, för i verkligheten har den fler skavanker än vad som är okej.
Ecovacs Deebot T9+

Undviker hinder

Deebot X1 Omni har även Aivi 3D, som kombinerar två tekniker för att undvika hinder; Aivi 3.0 upptäcker, identifierar och undviker ett stort antal hushållsobjekt, medan TrueDetect 2.0 används för att upptäcka storleken på dessa objekt ner till millimeternivå, förklarar producenten.

Pris och tillgänglighet

Ecovacs Deebot X1 Omni kommer finnas att köpa från april till ett estimerat pris på 1 499 euro i Europa. Deebot X1 Plus, en annan modell i produktfamiljen, kommer också att vara tillgänglig från april för 1 099 euro.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Smarta hem: Godare kaffe med smart maskin Teknikintresserade kaffedrickare bör definitivt överväga att skaffa en smart kaffemaskin. Smartare kaffe är bättre kaffe.
Robotgräsklippare nästa för Segway En perfekt klippt gräsmatta utan anpassad kanttråd utlovas
Smart hjälpreda för hemmaodlaren Njut av färska nyplockade grönsaker året runt tack vare smart appstyrd inomhusträdgård.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Guds gåva till hemmet? 2015 blev robotdammsugaren årets julklapp och från att ha varit en produkt som främst lockat teknikintresserade är nu robotdamssugaren något som finns i många hem.
Hej, Sonos! Spela för mig! I juni är Sonos klara med en egen röststyrning. Ännu så länge utan Tidal och Spotify.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend