Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ecovacs lanserar Deebot X1 Omni

Kommer bl.a. med röststyrning.

Av / 2022-01-24 - 09:10
Ecovacs lanserar Deebot X1 Omni

Den nya robotdammsugaren är – enligt tillverkaren Ecovacs – en intelligent och helautomatisk allt-i-ett-dammsugare och golvrengöring och är designad av det välrenommerade danska designföretaget Jacob Jensen Design.

Städroboten kan givetvis ta bort damm och smuts, men den kan också rengöra och torka sina egna golvmoppar och i tillägg fylla på med rent moppvatten under rengöringen. Dessutom kommer den med senaste Deebot Yiko, en unik NLP-teknologi (natural language processing) som uppges acceptera och utföra röstkommandon utan användning av en extern smart enhet.

Själva rengöringen utförs med två roterande moppar och höghastighetsrengöring vid 180 rpm. Nedåtriktat tryck avlägsnar de mest envisa fläckarna.

Läs också Robotdammsugaren som inte har lärt sig att städa Ecovacs Deebot T9+ är kanske den bästa och smartaste robotdammsugaren på marknaden. Men bara på papperet, för i verkligheten har den fler skavanker än vad som är okej.

Undviker hinder

Deebot X1 Omni har även Aivi 3D, som kombinerar två tekniker för att undvika hinder; Aivi 3.0 upptäcker, identifierar och undviker ett stort antal hushållsobjekt, medan TrueDetect 2.0 används för att upptäcka storleken på dessa objekt ner till millimeternivå, förklarar producenten.

Pris och tillgänglighet

Ecovacs Deebot X1 Omni kommer finnas att köpa från april till ett estimerat pris på 1 499 euro i Europa. Deebot X1 Plus, en annan modell i produktfamiljen, kommer också att vara tillgänglig från april för 1 099 euro.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen