TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Ecovacs lanserar Deebot X1 Omni

Kommer bl.a. med röststyrning.

forfatter
Publicerad 2022-01-24 - 09:10

Den nya robotdammsugaren är – enligt tillverkaren Ecovacs – en intelligent och helautomatisk allt-i-ett-dammsugare och golvrengöring och är designad av det välrenommerade danska designföretaget Jacob Jensen Design.

Städroboten kan givetvis ta bort damm och smuts, men den kan också rengöra och torka sina egna golvmoppar och i tillägg fylla på med rent moppvatten under rengöringen. Dessutom kommer den med senaste Deebot Yiko, en unik NLP-teknologi (natural language processing) som uppges acceptera och utföra röstkommandon utan användning av en extern smart enhet.

Själva rengöringen utförs med två roterande moppar och höghastighetsrengöring vid 180 rpm. Nedåtriktat tryck avlägsnar de mest envisa fläckarna.

Läs också Robotdammsugaren som inte har lärt sig att städa Ecovacs Deebot T9+ är kanske den bästa och smartaste robotdammsugaren på marknaden. Men bara på papperet, för i verkligheten har den fler skavanker än vad som är okej.
Ecovacs Deebot T9+

Undviker hinder

Deebot X1 Omni har även Aivi 3D, som kombinerar två tekniker för att undvika hinder; Aivi 3.0 upptäcker, identifierar och undviker ett stort antal hushållsobjekt, medan TrueDetect 2.0 används för att upptäcka storleken på dessa objekt ner till millimeternivå, förklarar producenten.

Pris och tillgänglighet

Ecovacs Deebot X1 Omni kommer finnas att köpa från april till ett estimerat pris på 1 499 euro i Europa. Deebot X1 Plus, en annan modell i produktfamiljen, kommer också att vara tillgänglig från april för 1 099 euro.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Väldresserad Hur klarar sig en robotdammsugare mitt ibland flyttlådor och packmaterial? Äter den upp allt i sin väg eller klarar den att hålla rent ändå?
Ta kontrollen med Energy IQ Även om termometern inte visar fullt så låga siffror som det brukar vara i november dröjer det troligtvis inte länge innan vintern är över oss. Och med vinter och kyla kommer höga elkostnader.
Philips Hue på julgranen Signify har precis lanserat Philips Hue Festavia, en smart ljusslinga för granen.
Smart element sparar pengar Den kalla årstiden betyder högre elförbrukning, men med app-styrning kan du ta kontroll över elräkningen.
Philips Hue kommer snart att kunna prata med alla smarta hemprodukter Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.
Liten och lättplacerad Att lösa ett bra inomhusklimat behöver varken vara så svårt eller dyrt.
Följ Ljud & Bild